Tegenstanders van Club in Play-Off I zo goed als bekend

Noa Lang namens Club Brugge in actie tegen Antwerp FC
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13: Aurelio Buta of Royal Antwerp FC, Noa Lang of Club Brugge during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Aurelio Buta, Noa Lang
© Jeroen Meuwsen /Orange Pictures/Photo News

Met een voorsprong van maar liefst zeventien punten op de nummer twee, was Club Brugge in bijna elk ander land al lang en breed kampioen. In België nog niet. Na de topper tegen Anderlecht wacht de ploeg van Philippe Clement nog één wedstrijd in de reguliere competitie, alvorens de Play-Offs van start gaan. Na zondagavond kunnen we de tegenstanders van Blauw-Zwart (bijna) invullen.

Club Brugge begon als torenhoge favoriet voor de landstitel aan de lopende competitie. De start was echter niet om over naar huis te schrijven. Clement en zijn manschappen veroverden in de eerste drie duels slechts drie punten. In tegenstelling tot vorig seizoen, leken we weer een spannende titelstrijd tegemoet te gaan. Bij ingang van de winterstop was de voorsprong van Club Brugge op nummer twee KRC Genk slechts vier punten, terwijl de ploeg van John van den Brom nog één wedstrijd tegoed had.

Die won Genk met ruime cijfers van KAS Eupen, waardoor de spanning aan de top om te snijden was. Van een spannende titelstrijd kwam echter niets terecht. In tegenstelling tot de concurrentie, bleef Club Brugge al zijn wedstrijden winnen. Na de topper tegen Genk op 24 januari, bedroeg het verschil tussen beide ploegen al twaalf punten. Ook ploegen zoals Antwerp FC en Anderlecht konden de koploper niet bijbenen. Blauw-Zwart stevende in moordend tempo af op de landstitel, alhoewel het wist dat bij de start van de Play-Offs de punten gehalveerd zullen worden.

Beerschot helpt een handje

Clement en co was er dan ook veel aan gelegen om de voorsprong zo groot mogelijk te houden. Dat lukt aardig, alhoewel er onlangs met 0-2 werd verloren van Antwerp en zondagavond Anderlecht dus aan het langste eind trok. Gelukkig krijgt Club Brugge binnenkort de kans om die nederlagen recht te zetten. Het moet namelijk wel heel gek lopen, willen Antwerp en Anderlecht zich niet plaatsen voor de Champions Play-Offs. KV Oostende kan na de overwinning op Beerschot weliswaar nog wel op gelijke hoogte komen met Anderlecht, maar dan hebben de Kustboys de hulp van STVV, de komende tegenstander van Paars-Wit, nodig. Alleen als Anderlecht daar niet wint, ervan uitgaande dat Antwerp vandaag geen misstap begaat, en Oostende wint van Cercle, kan het zich nog plaatsen. Klik hier voor alle mogelijke scenario’s.

Antwerp kan zich maandagavond definitief verzekeren van plaatsing voor de Play-Off I. Een overwinning op Excelsior Moeskroen is voldoende. De Antwerpenaren zullen dan wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan vorige week, toen ze met 1-4 verloren van Anderlecht. In tegenstelling tot Antwerp en Anderlecht heeft Genk het felbegeerde ticket al met twee handen vast. Van den Brom en zijn ploeg wonnen zondagmiddag met 4-0 van Sint-Truiden en nemen het binnenkort dus nog eens twee keer op tegen Club Brugge. In tegenstelling tot Antwerp en Anderlecht wist Genk dit seizoen (nog) niet te winnen van FCB. In de Luminus Arena werd het 1-2, op Jan Breydel won Club met 3-2.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws