Supporters van Club wachten op goed nieuws

Club Brugge viert een treffer tegen Zenit
Club Brugge viert een treffer tegen Zenit Foto: © ©Jimmy Bolcina / Photo News

Nog twee nachtjes slapen en dan reist Club Brugge af naar Brussel voor de topper tegen Anderlecht. De sfeer zit er goed in bij de koploper, gezien de vele lachende gezichten op de training. Philippe Clement werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar het duel in de voorlaatste speelronde van de Jupiler Pro League. Alleen achter de naam van Noa Lang staat nog een vraagteken. De kans is groot dat we vanmiddag te horen krijgen of de smaakmaker de ontmoeting met de rivaal wel of niet redt.

Club Brugge heeft alle reden om met veel vertrouwen toe te werken naar het duel met Anderlecht. Van de laatste acht ontmoetingen met de rivaal werden er namelijk zeven gewonnen, waaronder drie keer in Brussel. In het afgelopen seizoen zegevierde Blauw-Zwart nog met 1-2 en 0-2 op het veld van Anderlecht. Vooral de 1-2 overwinning in de competitie zal de meeste supporters van Club Brugge zijn bijgebleven. Hans Vanaken bezorgde zijn ploeg toen met twee treffers hoogstpersoonlijk de zege. Vooral zijn eerste mocht er zijn. Dat doelpunt werd eerder dit jaar nog verkozen tot mooiste van 2020.

Ook Clement zal met een goed gevoel toewerken naar de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie. Niet alleen omdat hij als trainer uitstekende cijfers kan overleggen tegen Anderlecht, maar ook omdat hij zijn ploeg afgelopen zaterdag zag knokken voor de drie punten. Hoewel het spel tegen KV Kortrijk niet overtuigend was, vertelde de coach na afloop enthousiast te zijn over de mentaliteit van zijn ploeg en de manier waarop ze de drie punten over de streep trok. Tijdens de wedstrijd kreeg Clement overigens wel wat kritiek te verduren. De kijkers begrepen niet waarom hij Charles de Ketelaere naar de kant haalde en Tahith Chong liet staan.

Wijziging

Chong kreeg bij afwezigheid van Lang weer eens de kans in de basis. De huurling van Manchester United kende een goede start in Brugge, maar wist die lijn niet door te trekken. Hij heeft er zelf geen geheim van gemaakt dat hij een langer verblijf op Jan Breydel wel ziet zitten. Het is echter de vraag of Club Brugge daar ook zo enthousiast over is. Chong valt nu al een aantal weken (flink) tegen en kon zichzelf tegen KV Kortrijk ook geen goede dienst bewijzen. Mocht Lang komende zondag nog steeds ontbreken, is het afwachten of Clement nog eens voor Chong kiest. Het zou zomaar kunnen dat Ignace Van Der Brempt dan de voorkeur krijgt. Met als een van de belangrijkste redenen om Bohdan Mychajlytsjenko van Anderlecht af te stoppen.

Maar, wij houden er stiekem rekening mee dat Lang er zondag 'gewoon' weer bij is. In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen KV Kortrijk liet Clement zich er heel even over uit. Hij vertelde niets te willen forceren met zijn smaakmaker, maar uit de woorden van de coach konden we opmaken dat speeltijd tegen Anderlecht niet valt uit te sluiten. ''Het is afwachten voor de match op Anderlecht of eventueel de week erna. We moeten bekijken hoe snel het bloed van tussen zijn spieren verdwijnt. Of het nu Anderlecht of Waasland-Beveren is: de gezondheid is het belangrijkste. We werken elke dag keihard met de medische staf om net onder de grens van zijn belasting te blijven. En dan zien we wel'', zei Clement.

Vanmiddag staat de persconferentie naar aanleiding van de topper tegen Paars-Wit op het programma. Wij verwachten dan meer duidelijkheid over de blessure van Lang.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand