Spelers Club zijn eensgezind na nederlaag in Brussel

Club Brugge viert de uiteindelijk afgekeurde treffer van Vormer tegen Anderlecht
Club Brugge viert de uiteindelijk afgekeurde treffer van Vormer tegen Anderlecht Foto: © Jimmy Bolcina/Photo News

Met het oog op de Play-Offs en de landstitel had Club Brugge zondagavond tegen Anderlecht uitstekende zaken kunnen doen. In de tweede helft had het er ook veel weg van dat dat zou gebeuren. Anderlecht sloeg echter binnen de kortste keren twee keer toe en trok uiteindelijk de drie punten over de streep. Na afloop was er veel ongeloof bij de spelers van Club Brugge, die overigens wel allemaal eensgezind waren. ''Dit is een enorme teleurstelling.''

Club Brugge had geen enkele reden om met knikkende knieën af te reizen naar het Lotto Park. Anderlecht zegevierde vorige week weliswaar met ruime cijfers tegen Antwerp FC, maar dat kwam ook vooral doordat de Great Old een slechte dag had. Daarnaast was Blauw-Zwart bezig aan een goede reeks tegen de rivaal uit Brussel. Van de laatste acht ontmoetingen werden er zeven gewonnen. In het Lotto Park won Blauw-Zwart drie van de laatste drie ontmoetingen. In de wetenschap van deze statistieken, de ruime voorsprong in het klassement en de eerdere 3-0 zege dit seizoen, kwam Club Brugge dus met veel vertrouwen aan in de hoofdstad.

De koploper had ook een lange tijd niets te vrezen van Anderlecht. Kort na de pauze bracht Noa Lang de bezoekers zelfs op voorsprong. Wie dacht dat Club Brugge vervolgens door zou drukken, kwam bedrogen uit. En daar ging het dus mis voor de ploeg van Philippe Clement. ''Ik denk eerder dat we bij de 0-1 nagelaten hebben om nog één of misschien wel een tweede doelpunt te scoren om Anderlecht geen kans meer te geven om eventueel nog in de wedstrijd te komen'', vertelde Simon Mignolet na afloop. De doelman was volstrekt kansloos op de pogingen van Lukas Nmecha en Sambi Lokonga.

''Tot aan de zeventigste minuut hadden wij alles onder controle'', klonk het ook bij Mignolet. Mats Rits sloot zich daarbij aan. ''We hadden alles in eigen handen. Gedurende zeventig minuten hadden we de match volledig onder controle. Wij waren de dominante ploeg, maar die goal van hen viel volledig uit de lucht'', vertelde de middenvelder. Clinton Mata was na de nederlaag, logisch, niet te genieten. De verdediger vindt dat de ploeg nodig in de eigen spiegel moet kijken, ook omdat ze onlangs al verloor van Antwerp FC. ''Als je zo 0-1 voorstaat, dan mag je de tegenstander nooit laten terugkeren in de match. We laten ze terugkomen in de match en ze profiteren van een foutje.''

Wake-up call

Was het nonchalance? Was het een gebrek aan concentratie of motivatie? Het had er alle schijn van dat het een combinatie was van meerdere factoren. Club Brugge hoefde niet per se te winnen. Na de openingstreffer leek de ploeg het ook wel goed te vinden. De nederlaag komt in ieder geval hard aan bij de spelers. ''Ik vind hier geen woorden voor'', zei Mata, terwijl Rits het over een ''enorme teleurstelling'' had. Hopelijk is het een nieuwe wake-up call. De voorsprong op de achtervolgers mag dan riant zijn, zolang Blauw-Zwart de titelstrijd niet definitief beslist heeft, kan er nog van alles gebeuren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand