Sobol toont zich bescheiden na heerlijke treffer

Eduard Sobol
BRUGGE, BELGIUM - FEBRUARY 25: Eduard Sobol of Club Brugge during the UEFA Europa League match between Club Brugge and FC Dynamo Kyiv at Jan Breydelstadion on February 25, 2021 in Brugge, Belgium (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Herman Dingler/Photo News

Het was voorafgaand aan de aftrap van het duel met KV Kortrijk nog maar de vraag wie bij Club Brugge als linksback zou aantreden. Philippe Clement rouleerde in de afgelopen wedstrijden tussen Eduard Sobol en Stefano Denswil. Uiteindelijk viel de keuze op de Oekraïner. Hij speelde op Kortrijk de frustraties van een teleurstellende interlandbreak van zich af. Dat deed hij met een heerlijke treffer.

Sobol hoeft normaliter niet te vrezen voor zijn plek in de EK-selectie van Oekraïne. Het is echter nog wel serieus de vraag of de bondscoach tijdens het eindtoernooi een basisplaats voor hem in petto heeft. In de afgelopen interlandperiode bleef hij twee keer de volle negentig minuten op de bank. In de recente thuiswedstrijd tegen Antwerp FC begon hij ook vanaf de kant. Philippe Clement gaf de voorkeur aan Stefano Denswil, die een paar dagen ervoor uitstekend was ingevallen in Gent. Zaterdagavond koos de coach dus weer voor Sobol. Daar kreeg hij geen spijt van.

Hoewel Sobol dit seizoen minder onomstreden is dan tijdens zijn eerste jaar in Brugge, bewijst hij aan Clement dat de coach eigenlijk niet meer om hem heen kan. Zeker niet nu zijn drang naar voren ook rendement oplevert. In de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem van 7 maart jongstleden maakte hij zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart. Gisteravond dus zijn tweede. En hoe! ”Op hoekschop sta ik altijd op deze positie rond de zestien. Ik wacht daar op een afvallende bal.” Tegen KV Kortrijk kwam die. Sobol hoefde vervolgens geen seconde na te denken en joeg de bal keihard tegen de touwen.

Duw

”Het belangrijkste is dat dit doelpunt hielp om de ploeg de drie punten te bezorgen. Ik train er veel op, maar het lukt niet altijd tijdens een wedstrijd”, vertelde hij na afloop. Het bleef overigens niet bij zijn heerlijke treffer. Sobol stond ook aan de basis van het tweede en tevens winnende doelpunt. Hans Vanaken benutte de strafschop die werd gegeven na een lichte overtreding op de linksback. ”Ik voelde zijn handen in mijn rug. Door de duw ging ik neer.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws