Sobol toont zich bescheiden na heerlijke treffer

Eduard Sobol
Eduard Sobol Foto: © Herman Dingler/Photo News

Het was voorafgaand aan de aftrap van het duel met KV Kortrijk nog maar de vraag wie bij Club Brugge als linksback zou aantreden. Philippe Clement rouleerde in de afgelopen wedstrijden tussen Eduard Sobol en Stefano Denswil. Uiteindelijk viel de keuze op de Oekraïner. Hij speelde op Kortrijk de frustraties van een teleurstellende interlandbreak van zich af. Dat deed hij met een heerlijke treffer.

Sobol hoeft normaliter niet te vrezen voor zijn plek in de EK-selectie van Oekraïne. Het is echter nog wel serieus de vraag of de bondscoach tijdens het eindtoernooi een basisplaats voor hem in petto heeft. In de afgelopen interlandperiode bleef hij twee keer de volle negentig minuten op de bank. In de recente thuiswedstrijd tegen Antwerp FC begon hij ook vanaf de kant. Philippe Clement gaf de voorkeur aan Stefano Denswil, die een paar dagen ervoor uitstekend was ingevallen in Gent. Zaterdagavond koos de coach dus weer voor Sobol. Daar kreeg hij geen spijt van.

Hoewel Sobol dit seizoen minder onomstreden is dan tijdens zijn eerste jaar in Brugge, bewijst hij aan Clement dat de coach eigenlijk niet meer om hem heen kan. Zeker niet nu zijn drang naar voren ook rendement oplevert. In de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem van 7 maart jongstleden maakte hij zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart. Gisteravond dus zijn tweede. En hoe! ''Op hoekschop sta ik altijd op deze positie rond de zestien. Ik wacht daar op een afvallende bal.'' Tegen KV Kortrijk kwam die. Sobol hoefde vervolgens geen seconde na te denken en joeg de bal keihard tegen de touwen.

https://www.youtube.com/watch?v=sSAzwVC5ZG8

Duw

''Het belangrijkste is dat dit doelpunt hielp om de ploeg de drie punten te bezorgen. Ik train er veel op, maar het lukt niet altijd tijdens een wedstrijd'', vertelde hij na afloop. Het bleef overigens niet bij zijn heerlijke treffer. Sobol stond ook aan de basis van het tweede en tevens winnende doelpunt. Hans Vanaken benutte de strafschop die werd gegeven na een lichte overtreding op de linksback. ''Ik voelde zijn handen in mijn rug. Door de duw ging ik neer.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand