Refaelov staat voor zeer gevoelige overstap

Refaelov met de Gouden Schoen
Refaelov met de Gouden Schoen Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

De kans is groot dat Lior Refaelov na afloop van dit seizoen transfervrij vertrekt bij Antwerp FC. De winnaar van de Gouden Schoen bezit een aflopend contract en lijkt niet van plan om dat te verlengen. Naar verluidt zouden er meerdere buitenlandse clubs geïnteresseerd zijn, maar krijgt een binnenlandse transfer de voorkeur. Zo heeft hij volgens Het Nieuwsblad wel oren naar een vertrek naar Anderlecht. Gezien zijn verleden op Jan Breydel zou dat een gevoelige overstap zijn.

Club Brugge bewaart goede, maar ook slechte herinneringen aan Refaelov. De middenvelder vertrok in de zomer van 2019 definitief naar Antwerp FC, nadat hij er al een jaartje op huurbasis had gespeeld. Refaelov kon met dubbele gevoelens terugkijken op zijn periode op Jan Breydel. Zo bezorgde hij zijn ploeg in 2015 weliswaar ten koste van Anderlecht de bekerwinst, maar in zijn laatste seizoenen kwam hij vaker niet dan wel in actie. Eenmaal speler van de Great Old pakte hij de draad weer op. In augustus bezorgde hij de Antwerpenaren de Beker van België door de winnende te maken tegen Club Brugge.

Het was voor Refaelov de bekroning van een geslaagd debuutseizoen. Ook dit seizoen is hij belangrijk voor Antwerp. In 43 officiële wedstrijden scoorde hij veertien keer en gaf hij twaalf assists. Zijn goede prestaties leverden hem begin dit jaar de Gouden Schoen op. Refaelov liet onder anderen Ralph Holzhauser (Beerschot), Paul Onuachu (KRC Genk), Simon Mignolet en Charles de Ketelaere voor zich. Na afloop van de verkiezing ging het in gesprek met zijn zaakwaarnemer al over zijn toekomst. De uitspraken die toen gedaan werden, maken een mogelijke overstap naar Anderlecht alleen maar opvallender.

Gecharmeerd

''We hebben nog veel tijd om na te denken en te praten. Alles komt in orde, maar nu nog niet. Beide partijen willen elkaar, we zullen zien wat er gebeurt. In België is er trouwens geen enkel ander team dat hem een betere deal kan aanbieden. En als ze hetzelfde geven, zal Lior altijd voor Antwerp kiezen'', vertelde Refaelov zijn zaakwaarnemer in januari. De situatie is dus veranderd. Een maand geleden polste Anderlecht bij de transfervrije spelverdeler of hij een transfer naar Brussel zou zien zitten. Hoewel Vincent Kompany hem geen basisplaats kan beloven, bleek uit de contacten met Refaelov dat hij erg gecharmeerd is door de paarswitte interesse.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand