Vanaken viert zijn prachtige treffer tegen Anderlecht in Brussel
BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 19 : Hans Vanaken midfielder of Club Brugge celebrates scoring the equalising goal during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on January 19, 2020 in Brussels, Belgium, 19/01/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Recent verleden in Brussel biedt Club nog meer vertrouwen

Met een 1-2 overwinning op KV Kortrijk op zak, kan Club Brugge rustig achterover leunen en kijken wat Antwerp FC en Anderlecht er vanavond tegen elkaar van bakken. Philippe Clement en zijn assistenten zullen het duel ook aangrijpen om zich voor te bereiden op de topper van komende zondag. Dan gaat Blauw-Zwart namelijk op bezoek bij Anderlecht. Als koploper reist Club natuurlijk als grote favoriet af naar Brussel. Zeker ook door de resultaten in het recente verleden.

Niets staat een nieuwe landstitel voor Club Brugge nog in de weg. De vraag is alleen wanneer Clement en zijn manschappen het landskampioenschap definitief veiligstellen. Met nog slechts twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan, lijkt dat pas in de Play-Offs te gebeuren. Dat is geen straf voor Club Brugge. Integendeel. De koploper krijgt dan waarschijnlijk de kans om zich tegen Antwerp FC, KRC Genk of waarschijnlijk Anderlecht voor het tweede seizoen op rij tot de beste van België te kronen. Voordat het zover is, moeten er in de reguliere competitie nog enkele beslissingen vallen.

Zo staat er voor Anderlecht nog heel veel op het spel. De ploeg van Vincent Kompany sprak voorafgaand aan de competitiestart de ambitie uit om het verschil met Club Brugge kleiner te maken. Dat valt vies tegen. Sterker nog, de achterstand van Anderlecht op Blauw-Zwart bedraagt momenteel bijna evenveel als vorig seizoen. Paars-Wit kan die vandaag wat kleiner maken, maar dan moet het wel winnen van Antwerp FC. In de weken dat Anderlecht vecht voor zijn laatste kans om het seizoen mogelijk nog van wat kleur te voorzien, speelt het niet alleen tegen Antwerp, maar ook tegen Club Brugge.

Ongeslagen

De tijd dat Anderlecht niet heel veel te duchten had van Blauw-Zwart, ligt natuurlijk al een aantal jaren achter ons. Van de laatste vijftien ontmoetingen won Paars-Wit er slechts drie. Toeval of niet, die zeges boekte Anderlecht allemaal in de Play-Offs. Heeft Club Brugge in de reguliere competitie dan al jaren geen kind aan de rivaal? Nee, dat niet. Zes van de laatste tien confrontaties in de Jupiler Pro League waren weliswaar een prooi voor de Blauw-Zwarten, maar dat ging zeker niet altijd zonder slag of stoot. Desondanks zal Anderlecht niet heel erg uitkijken naar de ontmoeting van zondag aanstaande.

Club Brugge is namelijk niet alleen op Jan Breydel, maar ook in Brussel al enkele jaren ongeslagen tegen Anderlecht. Op 15 april 2018 zegevierde de thuisploeg voor het laatst tegen FCB. Sindsdien remiseerden beide ploegen één keer en gingen de gasten er drie keer met de overwinning vandoor. De laatste drie ontmoetingen eindigden in een 1-2, 0-2 en 2-3 overwinning voor Club. Vorig seizoen was Hans Vanaken de grote man in het Lotto Park. Hij bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten hoogstpersoonlijk de overwinning. Zijn eerste was wonderschoon.

Laatste vijf ontmoetingen in Brussel
  • 15 april 2018, Play-Off I: Anderlecht-Club Brugge 1-0
  • 24 februari 2019, Jupiler Pro League: Anderlecht-Club Brugge 2-2
  • 4 april 2019, Play-Off I: Anderlecht-Club Brugge 2-3
  • 19 december 2019, Beker van België: Anderlecht-Club Brugge 0-2
  • 19 januari 2020, Jupiler Pro League: Anderlecht-Club Brugge 1-2

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws