Pérez heeft een boodschap voor de fans: 'Dat wordt zo goed'

Pérez in actie tegen Standard
Pérez in actie tegen Standard Foto: © Perry Vd Leuvert/Photo News

Ondanks de aanwezigheid van David Okereke, Youssouph Badji, Michael Krmencik en Emmanuel Dennis wilde Club Brugge zich van de zomer al versterken met een nieuwe spits. Bas Dost stond hoog op het verlanglijstje, maar hij kwam uiteindelijk pas in december. Het bleef niet bij de komst van de Nederlander. Ook Daniel Pérez maakte de overstap naar Jan Breydel. De Venezolaan kende een soevereine start in het blauwzwarte tenue.

Dost leek in eerste instantie van de zomer al de overstap naar Blauw-Zwart te maken. De Nederlander wilde graag wat dichter bij huis wonen én Europees voetbal spelen. Eintracht Frankfurt was echter niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. In december, vlak voor de jaarwisseling, had Club Brugge meer succes. Dost zijn komst bleek een schot in de roos. Ook Pérez kende dus een goede start in Brugge. De aanvaller kwam als grote bekende over van het Venezolaanse Metropolitanos FC, maar is inmiddels zowel Badji als Okereke voorbijgestreefd en dus de stand-in van Dost.

Offers

Pérez staat in zijn thuisland te boek als groot talent, met een neusje voor het doel. Dat bewees hij tijdens zijn debuut voor Club NXT, waar hij in eerste instantie zijn minuten zou maken. Na een kleine vijf minuten was het al raak. ''Het was één tegen één. Voor de wedstrijd zei de coach me: probeer altijd naar de tweede paal te trappen. Ik had slechts enkele seconden de tijd, maar het is me gelukt'', vertelt hij in gesprek met het kanaal van Blauw-Zwart. Zijn doelpunt, en überhaupt zijn komst naar Club, zag hij als beloning voor zijn harde werken. ''Ik voel me gelukkig. Alle offers die ik in het verleden heb gemaakt. Elke dag waarop ik om vijf uur 's morgens moest opstaan, om te trainen. Alle weekends waarin ik niet met mijn vrienden kon uitgaan, omdat ik de dag erop een wedstrijd moest spelen. Het was het allemaal waard.''

Pérez voelde zich bij Club Brugge direct op zijn plek, alhoewel hij op trainingen en in wedstrijden soms nog even zoekende is. ''Hier is het powervoetbal, meer kracht. En het tempo hier ligt heel hoog. Twee keer de bal raken en spelen. Dat is wat de coach wil. Dat is anders dan in Venezuela, maar je moet elke dag bijleren of iets verbeteren. Zo word je elke dag beter en beter.'' Desondanks leek het zo alsof Pérez zich razendsnel had aangepast aan de speeltijd en zijn nieuwe ploegmaten. Door personele problemen kwamen zijn eerste minuten in de hoofdmacht sneller dan verwacht. Zijn eerste treffer heeft hij ook al achter zijn naam staan.

Vol stadion

In de uitwedstrijd tegen KAA Gent maakte hij de 0-4, nadat hij als vervanger van Dost zijn entree had gemaakt. ''Ik kan niet wachten tot ik voor een vol stadion kan scoren, met alle supporters, dat wordt... Zo goed.'' Pérez kan het soms nog niet allemaal bevatten, hoe snel het gaat. ''Maar ik was er wel klaar voor.'' Voorafgaand aan de aftrap tegen Gent wist hij dat die avond hem iets moois zou brengen. ''Net voor de wedstrijd zei ik aan Stefano Denswil: ik zal vandaag scoren. Het was een knap doelpunt, ik vond het leuk. Euforia.''

https://twitter.com/9DanielPerez/status/1380229646315364353?s=20

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand