Overzicht Ex-Clubspelers in het buitenland

Het Jan Breydel van Club Brugge
Bruges may 15 Belgium, Club Bruges celebrates his championship by releasing bleu smoke on top of the Jan Breydelstadion. No Celebrations possible because of the coronapandemic. Pictured on may 15 Bruges Belgium. (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News

Er zijn zo’n 65 gewezen spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Mbaye Diagne – West Bromwich Albion

West Bromwich Albion heeft op de openingsmatch van speeldag 30 voor een heuse stunt gezorgd door Chelsea in eigen huis te vernederen: 2-5.

The Blues kwamen in de 27ste minuut op voorsprong na een doelpunt van Christian Pulisic. Heel lang konden ze daar echter niet van genieten. Twee minuten later kwam hét kantelmoment van de wedstrijd: Chelsea-verdediger Thiago Silva kreeg zijn 2de gele kaart en mocht beschikken. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Matheus Pereira twee keer, zodat WBA de rust inging met een voorsprong. Na de pauze gingen the Baggies door op hetzelfde elan. Callum Robinson knalde de 1-3 tegen de touwen met een geweldige volley. Vijf minuten later schoot Mbaye Diagne vanop de rand van het strafschopgebied de 1-4 naast doelman Eduardo Mendy na knap combinatiespel.

Mason Mount scoorde de 2-4, maar in de blessuretijd zorgde Callum Robinson voor de apotheose: 2-5. Na 7 clean sheets in eigen huis, kreeg Chelsea er nu 5 rond de oren.  Mbaye Diagne speelde de volledige wedstrijd op Stamford Bridge.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=T9MNUjy4NxI

Percy Tau – Brighton & Hove Albion / Zuid-Afrika

Percy Tau zorgde op de voorlaatste speeldag van de kwalificaties voor de Afrika Cup voor een gelijkspel tegen Ghana (1-1). Beide doelpunten vielen kort na de rust. Eerst schoot Mohammed Kudus via de paal de 0-1 tegen de netten. Drie minuten later trapte Percy Tau de gelijkmaker binnen. Hij stoomde op over de rechterflank en kreeg eenmaal aangekomen in het strafschopgebied veel ruimte om de bal rustig in de verre hoek te plaatsen: 1-1.

In de laatste kwalificatiewedstrijd werd er echter verloren op concurrent Soedan (2-0), waardoor Zuid-Afrika uitgeschakeld is en het niet mag deelnemen aan de Afrika Cup.

Bernie Ibini – Western Sydney Wanderers

Western Sydney Wanderers ging op speeldag 14 hard onderuit op het veld van Melbourne City: 4-1. De bezoekers kwamen na 20 minuten op voorsprong nadat Bernie Ibini aan de tweede paal kon binnenkoppen na een mooie assist van Mitchell Duke. In de 33ste minuut schoot Craig Noone met een snelle vrije trap over iedereen heen in doel: 1-1. Na de pauze drukte Melbourne City het gaspedaal in en kon het nog drie keer scoren via Andrew Nabbout, opnieuw Craig Noone en Jamie MacLaren. Bernie Ibini werd in de 75ste minuut vervangen.

Arnaut Danjuma – AFC Bournemouth

Bournemouth boekte vrijdag alweer een belangrijke overwinning door Middlesbrough FC aan de kant te zetten: 3-1.

Op het kwartier kreeg Arnaut Danjuma na mistasten van de Middlesbrough-verdediging de bal, controleerde met de borst en stuurde de oprukkende Philip Billing acrobatisch richting doel. De Deense middenvelder twijfelde niet en knalde het openingsdoelpunt in de korte hoek binnen. In minuut 63 scoorde Duncan Watmore de gelijkmaker, maar lang kon Middlesbrough niet genieten. Drie minuten later bracht Jefferson Lerma de thuisploeg weer op voorsprong. De Colombiaan schoot via het been van Sam Morsy (Middlesbrough) de bal voorbij Marcus Bettinelli: 2-1. Dominic Solanke slaagde erin om in twee tijden nog een derde goal te scoren. Arnaut Danjuma speelde de volledige wedstrijd. Volgende wedstrijd moet het uit bij Blackburn Rovers op zoek naar een nieuwe zege.

De Nederlander speelt volgend seizoen mogelijk weer in de Premier League. Volgens The Sun zou Arnaut Danjuma kunnen rekenen op belangstelling van West Ham United en Southampton FC.

Wesley Moraes – Aston Villa

Wesley Moraes maakte na 15 maanden zijn rentree in een officiële wedstrijd. De Braziliaanse spits startte bij de beloften in de competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers U23 (4-0), maar moest na 38 minuten de wedstrijd al staken. Wesley kreeg enkele klappen te verduren en na twee blessurebehandelingen aan zijn knie, gaf hij er de brui aan.

©Aston Villa FC

Volgens Football Insider is Aston Villa FC bereid om komende zomer, al dan niet tijdelijk, bereid om afscheid te nemen van Wesley Moraes.

Ivan Perišić – Inter/Kroatië

Kroatië verzekerde zich ten koste van Malta (3-0) van een tweede driepunter in de WK-kwalificatiereeks. In de eerste periode werd er, ondanks vele pogingen, niet gescoord. Ivan Perišić kwam in de 54ste minuut op het veld voor Ante Budimir. Dat leek een goede wissel want na een goed uur voetballen opende de speler van Inter de score: 1-0. Een kwartier voor tijd kreeg Kroatië een strafschop na handspel van een Malteser. Voor Luka Modrić een koud kunstje om de voorsprong te verdubbelen: 2-0. In de 90ste minuut werd het nog 3-0 op de tegenaanval. Ivan Perišić legde in de 16 de bal breed voor Josip Brekalo die maar simpel hoefde binnen te leggen.

Björn Engels – Aston Villa

Björn Engels speelt amper bij Aston Villa en zou volgens Voetbalbelgië en Birmingham Mail mogen vertrekken. De centrale verdediger zou (opnieuw) kunnen rekenen op belangstelling van Royal Antwerp FC.

Volg het laatste nieuws van Ex-Clubspelers in het buitenland via onderstaande Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/470313192983631

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws