Overzicht Ex-Clubspelers in het buitenland

Het Jan Breydelstadion van Club Brugge
©Fos Fotografie

Er zijn zo’n 65 gewezen spelers van Club Brugge actief in het buitenland. Hoe presteerden zij afgelopen week bij hun clubs? Een klein overzicht.

Matej Vydra – Burnley

Burnley ging vorige zondag nipt onderuit op het veld van Southampton: 3-2.
The Clarets kwamen in de 12de minuut op voorsprong via een strafschop van Chris Wood, nadat scheidsrechter Andre Marriner door de VAR naar het scherm werd geroepen. Een kwartier later werd de marge verdubbeld door Matej Vydra, die net buiten de 16 hard uithaalde voorbij Fraser Forster: 0-2. Southampton kwam voor de rust nog langszij: op het half uur rondde Stuart Armstrong een mooie aanval af en in minuut 42 scoorde Danny Ings na een rush langs de flanken.
Twintig minuten na de pauze scoorde Nathan Redmond nog de winnende treffer. Matej Vydra werd na 78 minuten gewisseld.

Ook vandaag kon Burnley geen drie punten pakken ondanks een goal van Matej Vydra. Newcastle United kwam vanmiddag met 1-2 winnen op Turf Moor. Matej Vydra scoorde in de 18de minuut de 1-0 voor Burnley na goed voorbereidingswerk van Chris Wood. Jacob Murphy knalde net voor het uur van aan de rand van de 16 de gelijkmaker binnen en 5 minuten later zorgde invaller Allan Saint-Maximin voor de ommekeer na een run vanaf de middellijn: 1-2.

Stefan Scepovic – Málaga CF

Stefan Scepovic heeft zijn club Málaga CF de drie punten bezorgd op bezoek bij CD Lugo.
In minuut 84 werd een vrije trap van David Lombán nog gekeerd door doelman Ander Cantero, maar de Servische spits schoot de bal met een volley in doel: 0-1. Scepovic kwam na 63 minuten op het veld voor Jozabed Sanchez.

Valerijs Sabala – GKS Belchatów

Valerijs Sabala heeft zijn contract bij FC Viitorul Constanta in onderling overleg verbroken en tekende bij de Poolse tweedeklasser GKS Belchatów een overeenkomst tot het einde van het seizoen.

©GKS Belchatów

In de eerstvolgende match (1-0 verlies bij LKS Lódz) maakte de Letse spits reeds zijn debuut. Sabala viel in na 78 minuten. Belchatów stond toen al met een man minder na een tweede geel voor Maciej Mas (50’). Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 87ste minuut na een strafschop van Antonio Domínguez.

https://www.youtube.com/watch?v=T-515t8oZfs

Valerijs Sabala kon in zijn tweede wedstrijd voor Belchatów wel scoren, maar het leverde geen punten op.  Stomil Olsztyn kwam winnen met 2-3, nadat het eerst een 0-2 voorsprong had weggegeven. Koki Hinokio (7’) en Jakub Mysiorski (26’) kwamen op het scorebord in de eerste helft. Valerijs Sabala scoorde na 73 seconden in de tweede periode zijn eerste goal voor zijn nieuwe club. Damian Hilbrycht scoorde in de 65ste minuut de gelijkmaker vanop de stip.  De Nederlander Sam van Huffel (83’) zorgde er nog voor dat Stomil Olsztyn met de drie punten ging lopen.

Arnaut Danjuma – AFC Bournemouth

Arnaut Danjuma blijft maar uitblinken voor Bournemouth. Maandagmiddag werd er met 0-2 gewonnen bij Blackburn Rovers. Net voor het half uur dribbelde Danjuma in de 16 en schoot de bal op een verdediger van Blackburn. Het leer kaatste terug in de voeten van Philip Billing die niet twijfelde en schoot met zijn linkervoet de 0-1 tegen de netten. In de 75ste minuut was het de Nederlander zelf die kon scoren na een mooie aanval. In de blessuretijd kreeg Blackburn nog een strafschop, maar de elfmeter van Adam Armstong werd gered door Asmir Begovic.

Zaterdag was de invloed van Arnaut Danjuma nog indrukwekkender. AFC Bournemouth versloeg Coventry City met duidelijke cijfers: 4-1.  Dominic Solanke veroverde de bal op het middenveld, stuurde David Brooks weg langs rechts, die gaf met buitenkantje voet een slijtende pass richting penaltystip. Daar kwam Danjuma aangelopen, controleerde de bal en schoot na 23 seconden de bal voorbij de bezoekende doelman: 1-0. Twee minuten later bracht Coventry City de score weer in evenwicht dankzij een schitterende vrije trap van Matthew James: 1-1.
In de 28ste minuut scoorde Arnaut Danjuma zijn 13de van het seizoen na een één-twee met Philip Billing: 2-1. In de tweede helft kon Bournemouth de voorsprong nog vergroten. Na 69 minuten werden de rollen van bij de 1-0 omgekeerd. Danjuma bracht de bal van de linkerkant voor doel waar David Brooks de 3-1 tegen de netten schoot. In de blessuretijd werd het nog 4-1 nadat Ben Pearson de bal via het lichaam van Dominic Solanke naast de paal deed verdwijnen.
Na afloop van de wedstrijd werd hij door de fans verkozen tot man van de match en maandagavond (12/04) werd Danjuma bekroond tot speler van de maand maart!

Ivan Trickovski – AEK Larnaca

Op speeldag 5 van de play-offs kreeg AEK Larnaca het bezoek van Anorthosis Famagusta.
De Georgiër Tornike Okriashvili (ex-KRC Genk) nam al in de tweede minuut de openingsgoal voor zijn rekening. De thuisploeg kwam net voor het uur langszij. Pogingen van Ivan Trickovski en Florian Taulemesse werden nog gestopt door de boomlange doelman Giorgio Loria  (1m97), maar op het schot van Simranjit Singh Tandi was de keeper kansloos: 1-1. In de 75ste minuut scoorde Ivan Trickovski de winning goal na een assist van Nando García. Tien minuten later werd de Macedoniër vervangen.

Alexander Scholz – FC Midtjylland

FC Midtjylland heeft afgelopen week drie zeges op rij geboekt. Maandag won het de topper tegen Brondby IF na een doelpunt van Sory Kaba (19’), waardoor het opnieuw de leiding overneemt. Donderdag werd de heenmatch van de halve finale in de Deense beker afgewerkt. SonderjyskE werd met 1-0 geklopt na een doelpunt van (alweer) Sory Kaba in de 49ste minuut. Alexander Scholz werd in de 66ste minuut gewisseld.
Zondag ging FC Midtjylland met 1-4 winnen bij AGF Aarhus. Na een kwartier spelen scoorde Frank Onyeka de openingsgoal. Vijf minuten later kreeg FC Midtjylland op aangeven van de VAR een strafschop na een handsbal van AGF. Alexander Scholz schoot de elfmeter koel binnen: 0-2.  AGF lukte op het uur de aansluitingstreffer via Patrick Mortensen, maar Mikael Anderson (84’) en Evander (89’) zorgden nog voor een ruime zege. Door het verlies van eerste achtervolger Brondby IF tegen FC Kopenhagen (1-3) loopt de club van Scholz en Dion Cools drie punten uit.

Krépin Diatta – AS Monaco

AS Monaco heeft zich met veel moeite kunnen plaatsen voor de kwartfinale van de Coupe de France. Nadat het vorige week FC Metz nog met 4-0 versloeg in de competitie waren nu strafschoppen nodig tegen Les Grenats omdat er in de reguliere speeltijd niet werd gescoord. Habib Maïga faalde als enige voor FC Metz en Monaco was foutloos vanop de stip: 5-4. In de kwartfinale moet AS Monaco naar Olympique Lyon.

Luan Peres – Santos FC

Santos FC  heeft in de heenwedstrijd van de 3de ronde in de Conmebol Libertadores een goede uitgangspositie bij elkaar gespeeld. Het Argentijnse San Lorenzo werd in eigen huis met 1-3 geklopt. In de 7de minuut scoorde Lucas Braga het openingsdoelpunt na een assist van Luan Peres. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Santos een strafschop na een fout van doelman Jose Antonio Devecchi. Marinho trapte staalhard binnen: 0-2. Ángel Romero (72’) kon nog scoren voor de thuisploeg, maar invaller Ângelo Borges zorgde weer voor een voordeel van 2 doelpunten. Luan Peres speelde de volledige wedstrijd.

Joseph Akpala – FC Dinamo Boekarest

Joseph Akpala (34) heeft een nieuwe club gevonden. De Nigeriaanse spits heeft een overeenkomst ondertekend bij het Roemeense FC Dinamo Boekarest tot het einde van het seizoen. Akpala zat sinds vorige zomer zonder club nadat zijn contract bij KV Oostende niet verlengd werd.

©FCDINAMOBUCURESTI

Joseph Akpala maakte vrijdagavond als invaller zijn debuut tegen Academica Clinceni, maar Dinamo Boekarest stond na 17 minuten al 0-3 in het krijt na doelpunten van Raul Rusescu, Andrei Cordea en Thibault Moulin. Joseph Akpala mocht na 70 minuten invallen van trainer Gheorghe Multescu en twee minuten later scoorde Ricardo Grigore de eerredder: 1-3. Marco Ehmann (Dinamo Boekarest) werd in de 93ste minuut nog uitgesloten. Dinsdag volgt de halve finale van de beker en daarna beginnen de play-offs voor behoud.

https://www.youtube.com/watch?v=H_Wvwlv1JP0

Ludovic Butelle – Angers SCO

Ludovic Butelle mocht voor de bekerwedstrijd op derdeklasser CS Sedan-Ardennes nog eens tussen de palen staan en hield zijn netten weer schoon. Vincent Manceau scoorde in de 25ste minuut de verlossende treffer en zorgde zo voor een topwedstrijd in de kwartfinale. Angers SCO mag het namelijk opnemen tegen Paris Saint-Germain.

Sofyan Amrabat – ACF Fiorentina

Sofyan Amrabat heeft zich volgens La Gazzetta dello Sport in de kijker gespeeld van AC Milan. I Rossoneri zou 20 miljoen euro over hebben voor de Marokkaanse middenvelder, maar Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso wil Amrabat niet kwijt en heeft het bod meteen afgewezen.

Victor Vazquez – LA Galaxy

Victor Vazquez heeft zijn eerste speelminuten gemaakt in een oefenpartij tegen Colorado Rapids: 2-2. De Spanjaard speelde de eerste helft voor de club uit Los Angeles. Michael Barrios (17’) en Cole Bassett (63’) vonden het net voor Colorado Rapids. Sebastian Lletget (25’) en Carlos Harvey (54’) waren verantwoordelijk voor de goals van LA Galaxy.

In zijn tweede oefenwedstrijd werd Victor Vazquez matchwinnaar. LA Galaxy won met het kleinste verschil tegen Real Salt Lake (1-0).  De Spaanse middenvelder werkte 3 minuten voor de rust een mooie combinatie af.

German Mera – Junior Club

Junior Club heeft de heenwedstrijd van de 3de ronde in de Conmebol Libertadores nipt verloren op bezoek bij het Boliviaanse Club Bolivar: 2-1. Leonardo Ramos scoorde het snelle openingsdoelpunt na een flater van Germán Mera, maar de verdediger maakte zijn fout snel goed.  Mera scoorde in de 10de minuut de gelijkmaker nadat hij na een hoekschop de bal met zijn dijbeen over de lijn duwde. Enkele minuten na de pauze zorgde Diego Bejarano met de 2-1 ervoor dat het volgende week met een kleine voorsprong naar Colombia mag.

Brandon Baiye – SC Austria Lustenau

Austria Lustenau boekte zaterdagavond een belangrijke zege tegen de voorlaatste in de stand SK Rapid Wien II: 3-2. Adriano Bertaccini bracht na 17 minuten de thuisploeg op 1-0. De tweede ploeg van Rapid Wien zette die achterstand nog voor de rust om in een voorsprong na een eigen doelpunt van Matthias Maak (24’) en Bernhard Zimmermann (44’). Na een uur spelen scoorde Brandon Baiye de gelijkmaker en de Braziliaan Wallace (84’) zorgde ervoor dat Austria Lustenau de drie punten thuis kon houden.

VIDEO: https://www.laola1.at/de/ott/de-at/playerpage/540314?fbclid=IwAR3mr7g93nokxvRmAnj2enJpbHUqfoA9-mWFY2qTt09yLPjEpAsMWs3BtcQ

Ryan Donk – Galatasaray

Galatasaray SK heeft alweer punten laten liggen in de Turkse Süper Lig. Het kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel in eigen huis tegen Fatih Karagümrük: 1-1.
Na 9 minuten werd een doelpunt van Mostafa Mohamed (Galatasaray) na inmenging van de VAR afgekeurd na handspel van Ryan Babel vooraf. Karagümrük kwam na een uur spelen op voorsprong. Een schot van Yannis Salibur werd half gekeerd door Fernando Muslera en Alassane Ndao tikte simpel binnen: 0-1. Twee minuten later viel de gelijkmaker aan de overkant. De bezoekers raakten de bal een meter voor het eigen strafschopgebied kwijt en Ryan Babel schoot het leer in de rechterhoek. Ryan Donk kreeg in de 79ste minuut een rode kaart na inmenging van de VAR voor natrappen jegens Artur Sobiech. In minuut 86 werd een beslissing van de scheidsrechter nog gecorrigeerd door de VAR. Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) verloor zijn evenwicht in de 16, waarna de scheidsrechter voor een penalty floot en de tegenstander een rode kaart gaf. Aangezien er geen enkel contact was tussen de spelers, trok Ali Palabıyık beide beslissingen in.

VIDEO: https://tr.beinsports.com/lig/super-lig/ozet/2020-2021/34/galatasaray-1-1-fatih-karagumruk-mac-ozeti?fbclid=IwAR3mr7g93nokxvRmAnj2enJpbHUqfoA9-mWFY2qTt09yLPjEpAsMWs3BtcQ

Felipe Gedoz – Clube do Remo

Clube do Remo heeft op speeldag 5 van Paraense gelijkgespeeld tegen Independente: 2-2. Danrlei bracht de bezoekers op voorsprong na 23 minuten. Dioguinho scoorde na een half uur de gelijkmaker. Na 70 minuten kon Felipe Gedoz de 2-1 maken vanop de penaltystip, maar drie minuten later legde Yuri de eindstand vast.

Jordy Clasie – AZ Alkmaar

AZ kende in eigen huis weinig moeite met Sparta Rotterdam en zegevierde met 2-0.
Trainer Pascal Jansen koos ervoor om de geschorste Teun Koopmeiners te vervangen door Jordy Clasie. Na bijna een kwartier spelen nam AZ de leiding: op aangeven van Jonas Svensson stond Jordy Clasie op de juiste plek om Sparta-doelman Maduka Okoye kansloos te laten. De middenvelder plaatste de bal in de linkerbenedenhoek: 1-0. Halverwege de tweede helft gooide invaller Dani de Wit de wedstrijd op slot. De middenvelder werkte een fraaie voorzet van Jonas Karlsson ineens achter de kansloze Maduka Okoye: 2-0. Jordy Clasie werd verkozen tot Man van de Match.

Antolin Alcaraz – Club Olimpia

Club Olimpia sleepte op speeldag 11 ternauwernood een gelijkspel uit de brand tegen Club 12 de Octobre: 2-2. De thuisploeg kwam enkele minuten voor de pauze op voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van Jorge Recalde. Acht minuten na de pauze profiteerde Darío Ríos van een defensieve blunder en tikte de 1-1 binnen. Het venijn zat nog in de staart. Na 90 minuten voetballen beging Antolin Alcaraz een fout in de 16 en op aangeven van de VAR besloot de scheidsrechter om een strafschop toe te kennen aan de tegenstander. De centrale verdediger kreeg daarvoor zijn tweede geel en dus rood. Juan Aguilar scoorde de penalty midden in het doel. Iván Torres kopte in de 100ste minuut nog de onverhoopte gelijkmaker tegen de touwen.

Volg het laatste nieuws van Ex-Clubspelers in het buitenland via onderstaande Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/470313192983631

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws