Onderlinge historie waarschuwt Club voor zondag

Simon Mignolet, doelman van Club Brugge
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 11 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge issues instructions to his teammates during a free kick during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on April 11, 2021 in Brussels, Belgium, 11/04/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Nog maar vier nachtjes slapen en dan hervat Club Brugge de titelstrijd met een heuse topper. Zondagavond komt Anderlecht namelijk op bezoek op Jan Breydel. Blauw-Zwart krijgt daarmee dus direct de kans om zich te revancheren voor de recente nederlaag in Brussel. Hoewel Club Brugge op eigen veld al bijna drie jaar ongeslagen is tegen Paars-Wit, kan het zijn borst natmaken. In de Play-Offs ging het in de afgelopen jaren namelijk nog weleens mis tegen Anderlecht.

Er stond in de eerste weken van dit kalenderjaar geen maat op Club Brugge. De ploeg van Philippe Clement vierde de ene na de andere zege, terwijl de achtervolgers veel steken lieten vallen. Daardoor was het in een vervroegd stadium al niet meer de vraag of, maar wanneer Blauw-Zwart de landstitel zou veroveren. Clement en zijn manschappen waren er veel aan gelegen om die nog voor aanvang van de Play-Offs veilig te stellen, maar vanwege de halvering van de punten, is dat bijna onmogelijk. Hoewel Club Brugge in de laatste fase van de reguliere competitie onderuit ging tegen Antwerp FC en Anderlecht, begint het met een recordvoorsprong van acht punten aan Play-Off I.

Mogelijk neemt de koploper op de eerste speeldag van de Champions Play-Offs nog meer afstand van haar achtervolgers. Vrijdagavond staan Antwerp FC en KRC Genk tegenover elkaar. Beide ploegen doen niet veel voor elkaar onder. Bij puntenverlies van Antwerp FC kan Club Brugge tegen Anderlecht uitstekende zaken doen. Makkelijk zal het echter niet worden. Niet alleen omdat Clement in de persoon van Clinton Mata een belangrijke kracht mist, maar ook omdat Anderlecht in goede doen is. Daarnaast kan Paars-Wit uit de laatste tien onderlinge duels in de Play-Offs misschien wel meer vertrouwen putten dan Blauw-Zwart.

Gelijkwaardig

Doordat de competitie in het afgelopen seizoen niet werd afgemaakt en er daardoor ook een streep ging door de Play-Offs, moeten we voor de laatste ontmoetingen tussen Club en Anderlecht terug naar het seizoen 2018/2019. Toen was Blauw-Zwart overigens twee keer te sterk voor de rivaal. Op het Lotto Park zegevierde het met 2-3 en in eigen huis werd het 1-0. In de vier voorgaande ontmoetingen in de Play-Offs slaagde Club Brugge er echter niet in om aan het langste eind te trekken. In 2018 won Anderlecht met 1-2 en 1-0. Het jaar daarvoor eindigde de confrontatie in Brugge in een 1-1 gelijkspel, maar zegevierde Paars-Wit op eigen veld met 2-0.

De beste en mooiste herinneringen bewaren Club Brugge en zijn supporters natuurlijk aan de ontmoeting van 15 mei 2016. De ploeg van toenmalig trainer Michel Preud’homme stevende in dat jaar af op de eerste landstitel sinds 2005. Preud’homme en zijn manschappen konden het landskampioenschap definitief veiligstellen op eigen veld tegen Anderlecht. Een mooiere wedstrijd konden de supporters van Blauw-Zwart zich natuurlijk niet wensen. Het werd een middag om niet snel te vergeten. Club Brugge speelde zijn rivaal volledig van de mat en zegevierde met 4-0. Abdoulay Diaby (twee keer), Hans Vanaken en Timmy Simons bezorgden hun ploeg een heel groot feest. Met de ruime overwinning revancheerde Club Brugge zich overigens voor de 1-0 nederlaag die het leed tijdens de ontmoeting van 17 april.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws