'Misschien nog wel straffer dan die van Zidane''

Vanaken viert zijn prachtige treffer tegen Anderlecht in Brussel
Vanaken viert zijn prachtige treffer tegen Anderlecht in Brussel Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Vincent Kompany verwoorde het goed tijdens zijn perspraatje van vrijdagmiddag. ''Ik kan me ook inbeelden dat als Club Brugge één match echt gemotiveerd zal zijn, dat het die van zondag is.'' Hoewel Anderlecht de ploeg is die zondagavond móét winnen, zal Blauw-Zwart er natuurlijk op gebrand zijn om de rivaal nog maar eens een tik uit te delen. In de afgelopen jaren gebeurde dat vaker wel dan niet. Vooral Hans Vanaken was erg op dreef. Hij weet als geen ander hoe het is om te scoren tegen Paars-Wit. Vorig seizoen deed hij dat twee keer, waaronder één hele fraaie.

Vanaken meldde zich vorige week met een goed gevoel bij Club Brugge. Hoewel de middenvelder namens de Rode Duivels niet in actie kwam tegen Wales en Tsjechië, kon hij met een goed gevoel terugkijken op de eerste interlandperiode in 2021. In het thuisduel met Wit-Rusland had Roberto Martínez wel een basisplaats voor hem in petto. Die kans liet Vanaken niet onbenut. Hij scoorde zijn eerste twee treffers voor de Rode Duivels en gaf ook nog eens een assist. De scorende lijn trok hij door in het shirt van Blauw-Zwart. Afgelopen zaterdag bezorgde hij zijn ploeg vanaf de stip de zege tegen KV Kortrijk.

Vanaken scoorde dit seizoen vooralsnog zeven keer in de competitie. Zondagavond krijgt hij de kans om zijn totaal op te krikken. In Brussel staat de Limburger tegenover zijn favoriete tegenstander. Vanaken scoorde namelijk al tien keer tegen Anderlecht. In het afgelopen seizoen was het in de uitwedstrijd twee keer raak. Hoewel de thuisploeg beter aan het duel begon en ook de leiding nam, trokken de bezoekers aan het langste eind. Met dank aan Vanaken. Hij bezorgde Club Brugge hoogstpersoonlijk de overwinning in het Lotto Park.

Voortreffelijk

Vooral zijn eerste treffer mocht er zijn. Ruud Vormer mocht kort voor de pauze aanleggen voor een vrije schop. Het publiek van Anderlecht hield zijn adem in, want de bal lag op een fijne plek voor de captain. Hij zag zijn bal echter verwerkt worden door de muur van Anderlecht. De bal belandde bij Vanaken, die haar zonder na te denken op zijn linkerschoen liet vallen. Niet eens zijn sterkste been, maar daar was weinig van te merken. Hij raakte de bal voortreffelijk en kon het leer zo over Hendrik Van Crombrugge in het doel nakijken.

De analisten kregen er na afloop en in de dagen die volgden hun buikje niet vol van. ''Misschien is de goal van Vanaken straffer dan die van Zidane'', klonk het bij Sporza. Het doelpunt van de middenvelder van Club Brugge werd begin dit jaar in ieder geval verkozen tot mooiste van 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=85yGqr_FjG8
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand