Mignolet reageert op kritiek: ''Begrijp ik wel''

Simon Mignolet in actie tegen AA Gent
Simon Mignolet in actie tegen AA Gent Foto: © Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Club Brugge reisde zondag met veel vertrouwen af naar Brussel. Daar stond de topper tegen Anderlecht op het programma. Er was een lange tijd niets aan de hand voor de koploper, zeker niet na de openingstreffer van Noa Lang. De overwinning ging echter toch naar Paars-Wit. Sambi Lokonga bezorgde zijn ploeg met een afstandsknal de zege. Had Simon Mignolet die bal niet gewoon moeten pakken? In de podcast De Tribune van Sporza gaf hij daar zelf antwoord op.

''Zoals altijd heb ik na de match mijn wedstrijd samen met de keeperstrainer geanalyseerd. Mijn conclusie vandaag was: als die bal nog 100 keer op doel wordt getrapt, gaat hij opnieuw 99 keer binnen'', aldus de doelman van Club Brugge. Zijn uitspraak zal bij veel supporters en analytici verbazing wekken. Zij waren in de afgelopen dagen namelijk van mening dat de afstandsknal van Lokonga houdbaar was, zeker voor Mignolet.

''Dat klinkt misschien bizar, maar ik weet hoe die bal naar me toevloog en welke curve de bal maakte. Als ik zo een curve kan inschatten, denk ik niet dat ik doelman was, maar waarzegger'', verklaart Mignolet zijn uitspraak. En daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Op de beelden van het doelpunt is duidelijk te zien dat de bal in eerste instantie in een rechte lijn op Mignolet af leek te gaan. Op het laatste moment week de bal echter uit naar de verre hoek.

''Ik had een goed beeld op de bal en verkeek me ook niet, maar ik reageerde op de manier waarop de bal vloog. Eerst ging de bal rechts, laat ons zeggen op een meter van mij, dus zette ik een stap naar rechts. Dan ging de bal twee of drie meter naar links en kon ik me nog corrigeren. Maar dan ging de bal ook nog naar beneden en botste hij voor me. En dat met kracht'', aldus Mignolet.

Desondanks begrijpt hij de kritiek van buitenaf. ''Als ik de beelden voor het eerst zag, was mijn eerste reactie ook dat die bal niet binnen mocht. Alleen weet ik wat er effectief gebeurde en als je de beelden achteraf van achter het doel ziet, accepteer je gewoon dat het heel moeilijk is om die bal tegen te houden.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand