Mignolet legt uit waar het misging tegen Anderlecht

Simon Mignolet, doelman van Club Brugge
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 11 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge issues instructions to his teammates during a free kick during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on April 11, 2021 in Brussels, Belgium, 11/04/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge heeft zondagavond nagelaten een nieuwe reuzenstap richting de landstitel te zetten. Een lange tijd leek er helemaal niets aan de hand tegen Anderlecht. Blauw-Zwart vergat echter door te drukken na de openingstreffer van Noa Lang. De thuisploeg kwam langszij en trok uiteindelijk zelfs aan het langste eind. Simon Mignolet baalde na afloop natuurlijk als een stekker.

De verwachting waren voorafgaand aan de aftrap hooggespannen. Vooral voor de thuisploeg stond er veel op het spel. Zij moest namelijk winnen om het ticket voor de Play-Off I in eigen hand te houden. In de eerste helft was daar echter vrij weinig van te merken. Club Brugge bleef, zonder zelf goed te spelen, eenvoudig overeind. Mignolet had op een benauwd momentje bij een hoekschop na helemaal niets te doen. Vlak na rust zag hij invaller Lang de verdiende openingstreffer maken.

”Tot aan de zeventigste minuut hadden wij alles onder controle”, vertelde Mignolet na afloop. Toen ging het mis voor de bezoekers. ”En dan scoren zij met weliswaar een mooie aanval de 1-1, maar even later valt dan dat fameuze afstandsschot van Lokonga waar ik mij volledig op misreken. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar eerst gaat die bal naar rechts en plots draait hij toch naar links en was ik geklopt. Dat is heel frustrerend natuurlijk. Tot dan toe waren wij volledig baas en waren wij ook verdiend op voorsprong gekomen.”

Zure nederlaag

Met Tahith Chong, Éder Balanta en Daniel Pérez bracht Philippe Clement nog drie verse krachten binnen de lijnen. Dat mocht echter niet baten. Club Brugge kwam na de 2-1 van Anderlecht niet meer in de buurt van de gelijkmaker. ”Ik denk dat niemand bij ons dergelijk scenario verwacht had”, aldus Mignolet. ”Wij konden daarna inderdaad geen kans meer creëren om alsnog gelijk te maken, maar ik vind niet dat het daar verkeerd gelopen is. Ik denk eerder dat we bij de 0-1 nagelaten hebben om nog één of misschien wel een tweede doelpunt te scoren om Anderlecht geen kans meer te geven om eventueel nog in de wedstrijd te komen. Ja, dit is een zure nederlaag hoor, want in plaats van drie punten gaan we uiteindelijk met niks naar huis,”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws