Loan Watch: Dennis, Openda en Krmencik azen op revanche

Michael Krmencik op de bank bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 31 : Michael Krmencik forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KV Mechelen on October 31, 2020 in Brugge, Belgium, 31/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

De reguliere competitie zit erop en dat betekent dat we ons kunnen richten op de Play-Offs. Voordat die van start gaan, staan Standard en KRC Genk tegenover elkaar in de finale van het bekertoernooi. Voor Club Brugge staan er dit weekend dus geen verplichtingen op het programma. Club YLA en Club NXT komen daarentegen wel in actie, evenals een aantal verhuurde spelers. Zo azen Vitesse en Loïs Openda op revanche en hoopt Michael Krmencik eindelijk weer een keer te mogen beginnen bij PAOK.

Emmanuel Dennis – FC Köln

Hoewel de Nigeriaan op 2 december vooralsnog zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge speelde, is hij nog altijd een van de meest besproken spelers van Blauw-Zwart. Zoals bekend hoopte Dennis afgelopen zomer al een nieuwe stap te kunnen maken, maar toen kwam het er niet van. Na een teleurstellende eerste seizoenshelft in het shirt van Club Brugge, vertrok hij in januari op huurbasis naar FC Köln. Daar kon hij in zijn eerste weken rekenen op een basisplaats, alhoewel hij niet veel indruk maakte. Onlangs verloor hij zijn basisplaats en dreigde zijn periode in Duitsland uit te monden in een grote teleurstelling. De trainerswissel leek hem goed te doen, want prompt begon hij afgelopen weekend aan de aftrap in het uitduel met Bayer Leverkusen.

Dennis deed de hele wedstrijd mee, maar kon de nieuwe coach blijkbaar niet echt overtuigen. Een paar dagen later, toen FC Köln bezoek kreeg van RB Leipzig, begon en zat Dennis de hele wedstrijd op de bank. Een domper voor de Nigeriaan, die vanavond wel weer in actie hoopt te komen. FC Köln begint om 20.30 uur aan de uitwedstrijd tegen Augsburg. Een overwinning is zeer welkom, want de ploeg uit Keulen staat nog altijd op een positie die haar naar het tweede niveau duwt.

Loïs Openda – Vitesse

Niet PSV, AZ of Feyenoord, maar Vitesse leek een lange tijd de belangrijkste concurrent van koploper Ajax. Dat hadden de Arnhemmers onder meer te danken aan Openda, de huurling van Club Brugge. Hij schoot uit de startblokken, met als hoogtepunt zijn winnende treffer in de topper tegen PSV. Na de winterstop kwam de klad er echter in bij Vitesse. Ook Openda begon steeds minder te spelen. Desondanks bezorgde hij zijn ploeg nog wel een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi. Dankzij een zege tegen VVV-Venlo bereikte Vitesse zelfs de finale. Daarin namen Openda en zijn ploegmaten het op tegen Ajax. De Amsterdammers openden de score, maar Openda trok de stand na een halfuur gelijk. Door een treffer van David Neres in blessuretijd stapte Vitesse echter met lege handen van het veld.

Vitesse en Openda hebben in de laatste weken van het seizoen echter nog genoeg te winnen. Zo hebben ze nog uitzicht op de tweede plek, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Zondag wacht Vitesse een nieuwe topwedstrijd, in Rotterdam tegen Feyenoord. De aftrap is om 16.45 uur.

Kaveh Rezaei – Charleroi

Voor een aantal verhuurde spelers zit het seizoen er al op. Zo komt Rezaei in de komende weken niet meer in actie. De aanvaller kwam deze jaargang opnieuw op huurbasis uit voor Charleroi. De competitiestart was uitstekend. Na zeven wedstrijden stond Charleroi bovenaan, met vijf punten voorsprong op Club Brugge. Rezaei had er na vijf wedstrijden al vijf gemaakt. Daarna kwam de klad er echter flink in. Charleroi verloor vaker wel dan niet punten en Rezaei sukkelde met blessures. Daardoor haalde hij geen moment meer het niveau van de eerste weken van dit seizoen. Charleroi eindigde het seizoen in mineur. De Zebra’s verloren op eigen veld met 2-3 van Eupen. Rezaei vond na de winterstop nog maar twee keer het net. Club Brugge wil hem komende zomer definitief van de hand doen. Welke club hapt toe?

Siemen Voet – KV Mechelen

Er gaat veel aandacht uit naar de Champions Play-Offs, terwijl Play-Off II eigenlijk een stuk interessanter wordt. De verschillen tussen KV Oostende, Standard, KAA Gent en KV Mechelen zijn namelijk heel klein. KV Mechelen verzekerde zich op de laatste speeldag van een startbewijs voor de Europe Play-Offs. In tegenstelling tot Rezaei, zit het seizoen van Voet er dus nog niet op. Het is echter de vraag of er voor hem een rol is weggelegd. De verdediger kwam vooralsnog pas negen keer in actie. Zijn laatste minuten dateren van 7 maart. Evenals Play-Off I gaat Play-Off II volgende week van start. KV Mechelen trapt op zondag 2 mei af met een uitwedstrijd tegen Gent.

Thibault Vlietinck – OH Leuven

Niet alleen het seizoen van Charleroi en Rezaei eindigde in mineur. Ook OH Leuven zal zich nog wel even voor zijn kop blijven slaan. De promovendus had met Pasen nog uitzicht op een ticket voor Play-Off I, maar greep uiteindelijk zelfs naast een ticket voor Play-Off II. OHL ging op de laatste speeldag onderuit tegen Cercle. Vlietinck, huurling van Club Brugge, kwam tegen de (tweede) ploeg uit Brugge niet eens in actie. Een toekomst op Jan Breydel lijkt er voor hem niet in te zitten, dus het is nog maar de vraag waar hij met ingang van volgend seizoen speelt.

Karlo Letica – UC Sampdoria

Voor de doelman zit het seizoen er nog niet op, alhoewel hij vast en zeker hoopt dat de komende weken snel voorbij zullen gaan. Letica maakt een seizoen door dat hij snel wil vergeten. Hij kwam dit seizoen pas één keer in actie voor Sampdoria. Dat was op 27 oktober. Sampdoria presteert met een negende plaats in de Serie A erg goed, dus de coach heeft ook geen reden om het over een andere boeg te gooien. Zaterdagavond gaat Sampdoria op bezoek bij Sassuolo. De aftrap is om 20.45 uur.

Michael Krmencik – PAOK

De Tsjech kwam in januari 2020 met veel verwachtingen over van Viktoria Plzen. In Tsjechië scoorde hij aan de lopende band, maar in Brugge kon hij eigenlijk geen moment aan de verwachtingen voldoen. Hij kende in september een opleving met drie doelpunten, maar een vervolg kreeg die helaas niet. Toen Bas Dost in december tekende op Jan Breydel, gingen voor Krmencik de seinen op groen om te vertrekken. De keuze viel uiteindelijk op PAOK. Daar kende hij een goede start, maar onomstreden is hij inmiddels niet meer. Integendeel zelfs. In de laatste wedstrijden moest hij het doen met (korte) invalbeurten. Zondagmiddag neemt PAOK het op tegen Panathinaikos.

Simon Deli – Slavia Praag

In zijn eerste seizoen in Brugge was de Ivoriaan niet uit de basiself van Philippe Clement weg te denken. Daar kwam in de eerste helft van deze jaargang verandering in. Deli verdween zelfs naar de tribune. Een al dan niet tijdelijk vertrek was een logisch vervolg. Hij keerde terug naar Slavia Praag, die ploeg die hij een kleine twee jaar geleden verruilde voor Blauw-Zwart. Een groot succes is zijn tweede periode bij de Tsjechische topclub echter nog niet. Door een positieve coronatest moest hij de laatste vijf wedstrijden, waaronder het tweeluik met Arsenal in de kwartfinales van de Europa League, aan zich voorbij laten gaan. Dit weekend neemt Slavia Praag het op tegen Bohemians 1905.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws