Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7 : Noa Lang forward of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and SV Zulte Waregem at the Jan Breydel stadium on March 07, 2021 in Brugge, Belgium, 7/03/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken / Photo News

Lang stelde Anderlecht al direct op de proef

Philippe Clement werkt met een nagenoeg fitte spelersgroep toe naar de kraker tegen Anderlecht. Alleen achter de naam van Noa Lang staat een vraagteken. Mocht de Nederlander niet op tijd fit raken voor het duel in Brussel, moet hij nog altijd wachten op zijn eerste ontmoeting met Paars-Wit. Toen Anderlecht in oktober te gast was op Jan Breydel, onderging Lang namelijk zijn medische testen. Hoewel hij dus nog niet in actie kwam, ging het de dag na de 3-0 zege wél over hem.

Na een seizoen waarin Club Brugge in eigen land met kop en schouders boven de rest uitstak, wilde Vincent Mannaert de ploeg graag verder versterken. Met een ruime voorsprong op de nummer twee kampioen worden, is knap, maar tegenwoordig niet meer genoeg. Ook in Europa wil Blauw-Zwart zich van zijn beste kant laten zien. Mannaert slaagde erin sterkhouders als Clinton Mata, Hans Vanaken en Simon Mignolet te behouden. Hoewel versterkingen dus niet perse nodig waren, wilden Mannaert en Clement hun selectie wel met vers bloed aanvullen.

Een spits stond hoog bovenaan de verlanglijst. Ook een nieuwe centrumverdediger was geen overbodige luxe. Meerdere namen werden in verband gebracht met een overstap naar Jan Breydel. Vooral voor de invulling van de spitspositie leek Club Brugge uit een grote vijver te kunnen vissen. Van Bas Dost tot Jhon Cordoba en van Adolfo Gaich tot Michy Batshuayi. Dost was de belangrijkste kandidaat, maar Eintracht Frankfurt vroeg van de zomer nog te veel geld voor hem. Uiteindelijk moest Clement het doen met de namen die hij al tot zijn beschikking had. Er kwam ook geen nieuwe centrumverdediger zijn kant op.

Nieuwe nummer 10

Kwam er dan helemaal niemand? Daar leek het een lange tijd wel op. In de laatste dagen van de mercato kwam daar alsnog verandering in. Toch wel verrassend kwam Club Brugge met de naam van Noa Lang op de proppen. De aanvaller maakte een goede voorbereiding door in Amsterdam, maar kreeg van Ajax-coach Erik ten Hag te horen dat hij niet veel aan spelen toe zou komen. Hoewel Lang in eerste instantie niet echt geïnteresseerd was in een vertrek naar Brugge, stond hij zichzelf op 4 oktober jongstleden keihard in het zweet te werken. In het Basecamp, jawel. Terwijl Lang zich voor de eerste keer in Blauwzwarte kleding huste en zijn medische testen onderging, speelde Club Brugge op eigen veld tegen Anderlecht.

”Dit is de grootste hier? Ziet er een beetje makkelijk uit”

Noa Lang was niet bepaald onder de indruk van Anderlecht

In tegenstelling tot de landskampioen, was de ploeg van Vincent Kompany ongeslagen aan het seizoen begonnen. Daarbij moet wel gezegd worden dat Anderlecht in de eerste zeven speelronden vier keer gelijkspeelde. Voorafgaand aan de eerste ontmoeting der rivalen in dit seizoen hadden Club Brugge en Anderlecht elk vijftien punten verzameld. De winnaar zou dus goede zaken doen. Lang had zijn huiswerk goed gedaan, want hij wist dat zijn toekomstige ploegmaten bezoek kregen van hun rivalen. De nieuwe nummer 10 zag dat zij een eenvoudige middag beleefden. Anderlecht kon weinig potten breken. Dat wekte verbazing bij Lang. ”Maar dit is de grootste hier? Brugge-Anderlecht? Ziet er een beetje makkelijk uit”, zei hij.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws