Lang dolt: ”Wil je mijn nummer overnemen?” (🎥)

Noa Lang viert zijn treffer tegen Zenit
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Liefst vier spelers van Club Brugge konden zich zondagavond tegen Moeskroen geen gele kaart veroorloven. Desondanks besloot Philippe Clement om alleen Odilon Kossounou buiten de basiself te laten. De Ivoriaan kwam vlak voor het uur alsnog binnen de lijnen. Zijn invalbeurt ging niet geruisloos aan ons voorbij. Integendeel zelfs. Kossounou wordt dit seizoen geprezen om zijn verdedigende kwaliteiten, maar aan de bal kan hij er ook wat van. Noa Lang maakte daar dankbaar gebruik van. Na afloop kon de nummer 10 het niet laten om even te dollen met de krachtpatser.

Naast Kossounou stonden ook Clinton Mata, Eduard Sobol en Lang op scherp voor het laatste duel in de reguliere competitie. Door alleen Kossounou uit zijn basiself te laten, nam Clement dus het nodige risico. Het was voor Club Brugge en zijn trainer hopen dat Mata, Sobol en Lang geen gele kaart zouden krijgen. Na nog geen tien minuten werd Mata echter al op de bon geslingerd. Hoewel er niet heel veel aan de hand was, zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om de Angolees de gele kaart te tonen. Daardoor mist hij de openingswedstrijd van de Play-Offs. Vanavond wordt bekendgemaakt wie dan de tegenstander is.

”Dit is Neymar, met dezelfde schoenen”

Kossounou is er dan gelukkig wel ‘gewoon’ bij. De Ivoriaan begon zondagavond dus op de bank, maar Clement vond het toch nodig om een beroep op hem te doen. Heel gek was dat niet. Club Brugge maakte achterin namelijk een kwetsbare indruk. Na een krap uur kwam Kossounou binnen de lijnen voor Matej Mitrovic, die weer eens mocht opdraven. Hoewel Kossounou niet kon voorkomen dat Moeskroen op gelijke hoogte kwam, kan hij met een goed gevoel terugkijken op zijn invalbeurt. Na een sublieme actie bood hij Lang namelijk de uitgelezen mogelijkheid om de 3-2 binnen te schieten. Dat deed de Nederlander. Na afloop dolde Lang met, maar was hij ook lovend over de verdediger. ”De nieuwe nummer 10”, zei onze topscorer. Bekijk hieronder de beelden.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws