Krmencik in de problemen: wat nu met de Tsjech?

Krmencik scoort voor Brugge
DORTMUND, GERMANY - NOVEMBER 24 : Michael Krmencik forward of Club Brugge during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Borussia Dortmund and Club Brugge at the Signal Iduna Park stadium on November 24, 2020 in Dortmund, Germany, 24/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Omdat David Okereke zijn goede start geen vervolg kon geven, haalde Club Brugge in januari 2020 Michael Krmencik naar België. De Tsjech kon echter geen moment voldoen aan de (hoge) verwachtingen. Afgelopen mercato vertrok hij dan ook op huurbasis naar PAOK. Na een goede start is zijn perspectief er een stuk minder op geworden. Niet alleen Krmencik, maar ook Blauw-Zwart zal zich zorgen maken. Het is namelijk nog maar de vraag of de Grieken nog steeds geïnteresseerd zijn in een definitieve overname van de spits…

Club Brugge moest in de titelstrijd in 2019 zijn meerdere erkennen in KRC Genk. Nadat Blauw-Zwart er eindelijk in was geslaagd om Anderlecht van de troon te stoten, diende zich een nieuwe concurrent aan. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Club Brugge roerde zich in de aanloop naar het afgelopen seizoen dan ook flink op de transfermarkt. Niet alleen keerde Simon Mignolet terug op de Belgische velden. Ook streek Okereke voor een bedrag van acht miljoen euro neer op Jan Breydel. Daarmee werd de Nigeriaan in één klap de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

Met vier doelpunten in zijn eerste drie competitieduels ging hij goed van start. Jammer genoeg kwam er geen vervolg. Okereke viel ver terug. Zijn val is nog altijd niet gebroken en hij lijkt na dit seizoen dan ook de deur op Jan Breydel achter zich dicht te trekken. Okereke is zeer waarschijnlijk niet de enige spits die na dit seizoen definitief afscheid neemt van Club Brugge. Ook Krmencik staat op het lijstje om verkocht te worden. De Tsjech kwam vorig jaar januari over van Viktoria Plzen. In zijn thuisland scoorde hij aan de lopende band, maar in het blauwzwarte tenue wilde het niet vlotten.

Goede indruk

Ook in de eerste helft van dit seizoen kwam hij er niet tot nauwelijks aan te pas. Toen Club Brugge in december de komst van Bas Dost wereldkundig maakte, kreeg Krmencik toestemming om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Viktoria Plzen wilde hem naar verluidt terughalen, maar zijn keuze viel uiteindelijk op PAOK. Die pakte in eerste instantie heel goed uit. Hij scoorde twee keer in zijn eerste vier competitieduels en was ook drie keer trefzeker in het bekertoernooi. Krmencik viel in de smaak. Naar verluidt informeerde PAOK nog in januari bij Club Brugge naar een definitieve transfer in de zomer.

Krmencik kon zijn straffe start echter geen vervolg geven. De Tsjech belandde op de bank en moest het in de afgelopen wedstrijden doen met (korte) invalbeurten. Ook zondagmiddag was er geen basisplek voor hem weggelegd. In de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos begon hij op de bank, maar kwam hij wel direct na de pauze binnen de lijnen. Hij slaagde er echter niet in om het verschil te maken. Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Krmencik wacht inmiddels al ruim een maand op een treffer. Door zijn huidige situatie in Griekenland staat zijn deelname aan het EK van komende zomer serieus op het spel. Mislopen van het eindtoernooi zou niet alleen voor de spits, maar ook voor Club Brugge slecht nieuws betekenen.

Europees Kampioenschap

Het is namelijk nog maar de vraag of PAOK nog steeds geïnteresseerd is om hem komende zomer definitief over te nemen. Aangezien hij niet onomstreden is, lijkt die kans toch kleiner te zijn geworden. Club Brugge wil hem na afloop van dit seizoen definitief van de hand doen, maar dan moet hij zich in de komende maanden nog wel even laten zien. Een goede prestatie op het Europees Kampioenschap zou iedereen goed uitkomen. Hopelijk denkt de trainer van PAOK er ook zo over…

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws