KRC Genk biedt Club de uitgelezen mogelijkheid

KRC Genk-trainer John van den Brom
Genk, Belgium - January 21 : John van den Brom head coach of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and KAA Gent on January 21, 2021 in Genk, Belgium, 21/01/2021 ( Photo by Sebastien Smets / Photonews
© Ses/Photo News

Na een break van twee weken komt Club Brugge zondagavond eindelijk weer in actie. De koploper mag direct aan de bak, want rivaal Anderlecht komt op bezoek. De Champions’ play-offs werd vrijdagavond afgetrapt met het duel tussen Antwerp FC en KRC Genk. Dat leek een lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, totdat Theo Bongonda in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd de Great Old een nieuwe flinke dreun verkocht.

Twee weken geleden stonden Antwerp FC en KRC Genk nog tegenover elkaar op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Hoewel beide ploegen al zeker waren van een ticket voor Play-Off I, stond er nog genoeg op het spel. Wie zou als nummer twee beginnen aan de Champions’ play-offs? KRC Genk stevende af op een 1-2 overwinning, ware het niet dat Antwerp FC dankzij twee late treffers alsnog aan het langste eind trok. Daardoor begon niet KRC Genk, maar Antwerp FC vanavond als nummer twee aan de openingswedstrijd van Play-Off I.

De Antwerpenaren beleven echter een rampzalige week. Dat begon met de transfer van Lior Refaelov. De middenvelder verruilt de Great Old na afloop van dit seizoen transfervrij voor Anderlecht. Vooral de aankondiging, zo vlak voor de Play-Offs, viel verkeerd bij Antwerp FC. Daar kwam vervolgens ook nog de arrestatie van sportief directeur Luciano D’Onofrio bij. Was dat het? Nee, want donderdagavond maakte de club bekend dat Refaelov niet meer in actie komt voor Antwerp FC. KRC Genk beleefde daarentegen een zeer prettige aanloop naar de start van de Play-Offs. Van den Brom en co veroverden afgelopen zondag ten koste van Standard de Beker van België.

Vleugels

KRC Genk moest het op de Bosuil wel doen zonder aanvoerder Bryan Heynen. Bij afwezigheid van de middenvelder mocht Bongonda de aanvoerdersband dragen. Die gaf hem vleugels, want hij opende na twintig minuten de score. Twee minuten later was het alweer bijna gelijk. Doelman Maarten Vandevoordt kon de snelle gelijkmaker van Maxime Le Marchand echter voorkomen. De bezoekers raakten de controle na hun openingstreffer wat kwijt, maar echt gevaarlijk kon Antwerp FC in de eerste helft niet meer worden. Zo zochten de Genkies de kleedkamers op met een 0-1 voorsprong.

De start van de tweede helft was voor Antwerp FC. Martin Hongla kreeg direct na rust een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zijn poging belandde naast het doel. KRC Genk was niet bij de les en moest dat bekopen met de gelijkmaker. Dit keer slaagde Le Marchand er wel in om Vandevoordt te verschalken. Hij kopte raak op een hoekschop. De gelijkmaker gaf de thuisploeg een flinke boost, terwijl de bezoekers er niet meer aan te pas kwamen. Dat resulteerde vier minuten na de treffer van Le Marchand in de voorsprong voor Antwerp FC. Koji Miyoshi, de vervanger van Refaelov, werkte beheerst af en schoot zijn ploeg op 2-1.

Late beslissing

Antwerp FC liet Genk vervolgens terug in de wedstrijd komen. Dat moet je eigenlijk niet doen als je tegen de ploeg met de Gouden Stier speelt. Paul Onuachu scoorde dit seizoen al 29 keer en bracht Genk na 73 minuten op gelijke hoogte met de Great Old. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar echt gevaarlijk konden ze niet meer worden. Een winnaar leek er niet meer te komen, ware het niet dat Genk vlak voor tijd toch nog toesloeg. Weer was het Bongonda die het laatste tikje gaf, dit keer met het hoofd. Antwerp FC kwam de klap niet meer te boven.

Blauw-Zwart kan zondagavond dus uitstekende zaken doen. Wint Club van Anderlecht, vergroot het de voorsprong op Genk en Antwerp FC tot respectievelijk tien en elf punten.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws