Kompany moet schrikken van zijn balans tegen Club

Hans Vanaken met Vincent Kompany
Hans Vanaken met Vincent Kompany Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Komende zondag treffen Anderlecht en Club Brugge elkaar in Brussel. De ingrediënten voor een heerlijke kraker lijken aanwezig. De thuisploeg moet winnen om plaatsing voor de Play-Offs I haast niet meer te kunnen ontgaan, terwijl de bezoekers een nieuwe stap willen zetten richting de landstitel. Hoewel de ploeg van Vincent Kompany maandagavond flink wat vertrouwen tankte, zal de trainer de komst van Blauw-Zwart vrezen. 'Vince the Prince' won pas één keer van de rivaal.

Een tijd lang had Anderlecht niet zoveel te duchten van Club Brugge. Die periode ligt echter alweer enkele jaren achter ons. Inmiddels zijn de rollen volledig omgedraaid. Paars-Wit tegen Blauw-Zwart zal altijd een grote wedstrijd blijven, maar in de laatste jaren was het vooral een eenzijdige. De laatste keer dat Anderlecht te sterk was voor Club Brugge, was op 6 mei 2018. Sindsdien troffen beide ploegen elkaar acht keer. Zeven keer gingen de drie punten naar de regerend landskampioen, één keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel.

Nee, dat zijn geen cijfers waar Anderlecht veel hoop uit kan putten. Kompany zelf bewaart ook geen al te beste herinneringen aan zijn confrontaties met Club Brugge. Als trainer stond de voormalig aanvoerder van de Rode Duivels twee keer tegenover de Blauw-Zwarten. Vorig seizoen verloor de ploeg van Kompany met 2-1 op Jan Breydel. Dit seizoen kreeg ze een grotere nederlaag om de oren: 3-0. En als speler dan? Ook die cijfers spreken in het voordeel van de koploper van de Jupiler Pro League.

Vijf nederlagen

Kompany droeg zeven keer het shirt van Anderlecht tegen Club Brugge. De eerste keer was op 5 oktober 2003. Toen eindigde de kraker in een 1-1 gelijkspel. De tweede ontmoeting in dat seizoen werd een prooi voor FCB: 1-0. In het daaropvolgende seizoen troffen de rivalen elkaar in de finale van de Supercup. Club Brugge zegevierde met 2-0. In de competitie waren Anderlecht en Kompany op eigen veld met 2-1 te sterk, maar op Jan Breydel kwamen ze niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Via Hamburger SV en Manchester City keerde Kompany in 2019 terug in het Lotto Park. Het moest even wennen zijn voor de oud-verdediger, want Anderlecht was niet meer de beste van het land. Dat bewees Club in beide competitieduels met de rivaal. Twee keer was de ploeg van Philippe Clement met 2-1 te sterk. Ook in het bekertoernooi trok ze aan het langste eind. Kompany kon niet voorkomen dat Club in de kwartfinale van de Beker van België met 0-2 zegevierde.

https://www.youtube.com/watch?v=C8PRMMGwE6I
Eerder dit seizoen zegevierde Club Brugge met 3-0 tegen Vincent Kompany en zijn manschappen.
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand