Kijkers zijn bijzonder kritisch over optreden Chong

Tahith Chong in actie tegen Waasland-Beveren
BEVEREN, BELGIUM - FEBRUARY 6: Tahith Chong of Club Brugge during the Pro League match between Waasland Beveren and Club Brugge at Freethielstadium on February 6, 2021 in Beveren, Belgium (Photo by Herman Dingler/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Herman Dingler //Photo News

Hoewel Club Brugge zich van tevoren bewust was van de moeilijke avond die het te wachten stond, liet de koploper zich toch nog bijna verrassen door KV Kortrijk. Een benutte strafschop van Hans Vanaken zorgde er echter ‘gewoon’ voor dat Blauw-Zwart er met de drie punten vandoor ging. Niet alle spelers van Club zullen met een goed gevoel terugkijken op het duel in het Gulsporenstadion. Tahith Chong, bijvoorbeeld. De Nederlander kon opnieuw weinig potten breken.

Door het plotse vertrek van Krépin Diatta naar AS Monaco moest Vincent Mannaert hals over kop op zoek naar een vervanger. Van Facundo Pellistri tot Junior Edmilson en van Christos Tzolis tot Jaden Philogene-Bidace. Meerdere spelers werden in verband gebracht met een overstap naar Club Brugge. Geen van hen deed dat ook daadwerkelijk. De keuze viel uiteindelijk op Chong. Een opvallende move van de Nederlander, aangezien hij in de eerste seizoenshelft nog op huurbasis uitkwam voor Werder Bremen. Zijn periode in Duitsland werd echter een om snel te vergeten.

Via Manchester United kreeg Chong bij Club Brugge de kans om zijn belofte in te lossen. In Engeland staat hij namelijk nog altijd te boek als groot talent. Zijn start in België was veelbelovend. Hij scoorde en gaf twee assists in zijn eerste twee wedstrijden voor Blauw-Zwart. Jammer genoeg wist hij de goede start geen vervolg te geven. Chong kreeg van Philippe Clement voldoende kansen, waaronder in de bekerwedstrijd tegen Standard. Die avond in Luik werd vooral voor Chong een om snel te vergeten. Met slordig balverlies leidde hij de eerste en tevens enige treffer van de wedstrijd in.

Toekomst

Zijn gebrek aan speeltijd in Duitsland en ook zijn wisselvallige optredens in het shirt van Club Brugge kostten hem een plek in de EK-selectie van Jong Oranje. Chong behoorde wel tot de voorselectie, maar kreeg uiteindelijk geen definitieve uitnodiging van bondscoach Erwin van de Looi. Noa Lang wel. De nummer 10 van Club Brugge viel vorige week echter geblesseerd uit, waardoor hij het bezoek aan KV Kortrijk aan zich voorbij moest laten gaan. Bij afwezigheid van Lang mocht Chong het weer eens laten zien. De huurling van Manchester United had zichzelf een grote dienst kunnen bewijzen, ook met het oog op de toekomst. Hij slaagde er echter opnieuw niet in om indruk te maken. Op Twitter vonden de kijkers het al wonderbaarlijk dat Charles de Ketelaere eerder naar de kant ging…

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws