Hoofdbrekens voor Clement in aanloop naar Moeskroen

Clement, trainer van Club Brugge, tijdens het duel met Charleroi
Clement, trainer van Club Brugge, tijdens het duel met Charleroi Foto: © Gvg/Photo News

De laatste fase van het seizoen breekt aan. Club Brugge wacht nog één wedstrijd in de reguliere competitie, alvorens de Play-Offs van start gaan. Op de slotdag van de Jupiler Pro League zal Blauw-Zwart het goede gevoel terug willen vinden. Na de pijnlijke nederlaag tegen Anderlecht heeft dat toch een aardige tik gekregen. Hoewel Philippe Clement over een fitte selectie beschikt, zijn er toch hoofdbrekens voor de coach. Wat doet hij bijvoorbeeld met de spelers die op vier gele kaarten staan?

In de aanloop naar de topper tegen Anderlecht kreeg Club Brugge goed nieuws te horen. Noa Lang, die twee weken ervoor geblesseerd was uitgevallen bij Jong Oranje, was namelijk fit genoeg om in actie te komen. Dat was een flinke meevaller voor de koploper. Lang leek zich in eerste instantie namelijk te moeten richten op de start van de Play-Offs. De nummer 10 van Club Brugge verliet tijdens het EK Onder-21 jaar in tranen het veld. Men vreesde voor een zware knieblessure, maar die viel dus mee. Twee dagen voor de match in Brussel meldde hij zich alweer bij zijn ploegmaten. Clement liet hem nog beginnen op de bank, maar als invaller had hij niet lang de tijd nodig om het verschil te maken.

Sterker nog, na nog geen tien minuten lag de bal achter Anderlecht-doelman Timon Wellenreuther. Het was Lang zijn eerste treffer sinds 7 maart. Genoeg voor de overwinning was de Nederlander zijn treffer dus niet. Clement verraste afgelopen zondag overigens met de basisplaats voor Youssouph Badji. De coach was duidelijk teleurgesteld in Tahith Chong, die een week geleden tegen KV Kortrijk nog de kans kreeg als vervanger van Lang. Hoewel Clement tevreden was over wat Badji liet zien in de eerste 45 minuten, keerde hij na de pauze niet meer terug binnen de lijnen.

Gele kaarten

Het zou zomaar kunnen dat Badji zondagavond tegen Royal Excelsior Mouscron opnieuw aan de aftrap begint. Club Brugge wil weliswaar winnen om met een goed gevoel en een zo groot mogelijke voorsprong aan de Play-Offs te starten, maar dat zou ook zonder Lang moeten lukken. Althans, dat zou je zeggen. Blauw-Zwart hoeft echter geen makkelijk avondje te verwachten. De ploeg uit Moeskroen liet eerder dit seizoen al zien een vervelende tegenstander te kunnen zijn en vecht op de laatste speeldag nog tegen rechtstreekse degradatie. Desondanks zal Clement serieus overwegen om zonder Lang aan te treden. Niet alleen omdat hij nog maar net hersteld is van een blessure. Ook omdat hij op vier gele kaarten staat.

Mocht hij tegen Moeskroen een nieuwe gele kaart pakken, moet hij de start van Play-Off I aan zich voorbij laten gaan. Lang is overigens niet de enige speler die op scherp staat. Ook Clinton Mata, Odilon Kossounou en Eduard Sobol kunnen zich geen nieuwe gele kaart veroorloven. Ja, je leest het goed. Drie van de vier (basis)verdedigers staan op scherp. Clement heeft voldoende alternatieven om hen te vervangen, alhoewel het de vraag is of hij dat risico ook durft te nemen. Ja, Moeskroen is weliswaar 'slechts' de nummer zeventien, maar Club Brugge is ook niet meer de ploeg die begin dit kalenderjaar iedereen op een hoopje speelde. Kortom, hoofdbrekens voor Clement.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand