“Hij brengt te weinig om Club naar een hoger niveau te tillen”

Mats Rits scoort tijdens zijn 250ste match voor Club Brugge tegen Antwerp FC
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Mats Rits midfielder of Club Brugge celebrates after scoring with Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
©Photo by Philippe Crochet / Photonews

Club Brugge gaat momenteel door een lastige periode. In de nasleep van de nederlaag op het veld van Anderlecht, merkt analist René Vandereycken op dat Club zich moet versterken op de positie van Mats Rits. Volgens Vandereycken kan blauw-zwart dan nog wat sterker worden.

”Toen het afgelopen weekend over Sambi Lokonga en Mats Rits ging en velen zich afvroegen wie van die twee nu de beste is, moest ik ook even aan Defour denken”, steekt Vandereycken in Het Nieuwsblad van wal. “Want wat velen misschien niet meer weten, is dat Steven, toen hij bij Genk begon, nog een aanvallende middenvelder was.”

”Pas nadien is hij geëvolueerd naar een verdedigend middenvelder. Kan perfect, want zo ging het bij mij ook. Ik denk dat velen al vergeten zijn dat ik in mijn eerste jaren bij Club Brugge als aanvallende middenvelder vrij vaak scoorde.”

“Ik vind dat Club zich op zijn positie nog zou moeten verbeteren”

”En hetzelfde geldt dus ook voor Rits”, merkt Vandereycken op. “Hij was eerst een aanvallende middenvelder en net daarom vind ik het heel knap wat hij nu bij Club presteert, in steun van Vormer en Vanaken.”

Toch heeft Vandereycken ook zijn twijfels bij Rits, zo maakt hij duidelijk. ”Persoonlijk vind ik dat hij iets te weinig brengt om in aanmerking te komen voor de Rode Duivels of om Club in Europa naar een hoger niveau te tillen.”

”Hij doet het heel goed gezien de kwaliteiten die hij heeft. Ik heb daar gezien zijn verleden als aanvallende speler nog meer bewondering voor. Maar ik vind dat Club zich op zijn positie nog zou moeten verbeteren, wil het meer ambiëren”, besluit de analist.

Laatste nieuws

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws