Hierom kijken wij uit naar de laatste fase van het seizoen

Club Brugge speelt in de Play-Off nog eens twee keer tegen Antwerp
Club Brugge speelt in de Play-Off nog eens twee keer tegen Antwerp Foto: © Jeroen Meuwsen/Orange Pictures/Photo News

De tijd vliegt en dat betekent dat het seizoen voor Club Brugge ook alweer bijna ten einde is. Philippe Clement en zijn manschappen spelen nog drie wedstrijden in de reguliere competitie, alvorens de Play-Offs van start gaan. Hoewel Blauw-Zwart graag ver was gekomen in Europa en de beker had gewonnen, kan het seizoen met de landstitel toch nog op een mooie manier tot een einde worden gebracht. Zeker omdat er ook individueel veel op het spel staat. Daarom vier redenen om uit te kijken naar de laatste fase.

Veel krakers op het programma

In de laatste speelronde voor de interlandbreak had Club Brugge een nieuwe reuzenstap richting de landstitel kunnen zetten. Bij een overwinning op nummer twee Antwerp FC had de ploeg van Clement de voorsprong vergroot tot 22 punten. Zover kwam het echter niet. De thuisploeg liet zich verrassen door de Antwerpenaren en ging met 0-2 onderuit. Door de interlandperiode kon Club Brugge zich niet direct revancheren voor die nederlaag. Zaterdagavond mag het eindelijk weer aan de bak. Dan gaan Clement en co op bezoek bij KV Kortrijk. Hoewel de wedstrijd in het Gulsporenstadion zeker geen tussendoortje wordt, kijken de meeste supporters van Blauw-Zwart waarschijnlijk al uit naar zondag 11 april. Dan staat in Brussel de topper tussen Anderlecht en Club op het programma.

Club Brugge zal in de laatste weken van het seizoen nog veel meer krakers afwerken. Dat is dan weer een groot voordeel van de Play-Offs. Daarin staat Blauw-Zwart mogelijk duels met Antwerp FC, KRC Genk en Anderlecht te wachten. De ploeg van Vincent Kompany moet echter eerst nog vol aan de bak om een ticket voor de Champions Play-Offs te bemachtigen. Momenteel heeft KV Oostende de beste papieren. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat een nederlaag van Anderlecht tegen Club Brugge het mislopen van dat ticket betekent.

Vanaken viert zijn prachtige treffer tegen Anderlecht
Club Brugge gaat dit seizoen nog minstens één keer op bezoek bij Anderlecht. De laatste keer was Hans Vanaken daar op wonderschone wijze trefzeker. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)
Play-Offs garantie voor spektakel

Met nog maar drie wedstrijden in de reguliere competitie te gaan én een voorsprong van zestien punten op de nummer twee, was Club Brugge in bijna elk ander land al lang en breed zeker van de landstitel. In België wacht de koploper echter eerst nog de Play-Offs. Daarin wacht Club Brugge mogelijk, zoals hierboven al vermeld, krakers tegen Antwerp FC, KRC Genk en Anderlecht. Affiches om naar uit te kijken, zeker ook omdat de Play-Offs garant staan voor spektakel. In de afgelopen jaren speelde Blauw-Zwart meerdere memorabele wedstrijden in de Play-Off I. Neem de 4-4 tegen Standard in 2018 of de 3-2 in het thuisduel met Genk in 2019. BlauwZwartFans zette onlangs al vijf spektakelstukken op een rijtje.

De bondscoach overtuigen

Hoewel de afgelopen interlandperiode in het teken stond van de start van de kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar, begon voor veel landen ook de voorbereiding op het EK van komende zomer. Roberto Martínez liet de kans om zoveel mogelijk Rode Duivels aan het werk te zien niet onbenut. Hij selecteerde maar liefst 32 spelers, waaronder vier sterkhouders van Club Brugge. Simon Mignolet, Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere komen allemaal in aanmerking voor een plekje in de EK-selectie. Mignolet lijkt daar al zeker van, terwijl ook Vanaken met twee treffers en een assist tegen Wit-Rusland goede zaken deed. Trekt hij die lijn door, kan het EK hem niet ontgaan. Mechele moet lekker doorgaan met waar hij mee bezig was.

Voor De Ketelaere lijkt het EK nog te vroeg te komen. Het goudhaantje van Club Brugge kwam afgelopen week niet in actie voor de Rode Duivels. Logisch ook. Hij moet niet de minste spelers voor zich dulden. De selectie van Clement herbergt natuurlijk meerdere internationals. Eduard Sobol, bijvoorbeeld. Hij lijkt wel zeker van zijn plek, maar wil natuurlijk tot de eerste elf behoren. Daarvoor heeft hij nog wel enkele stappen te zetten. Dat geldt ook voor Noa Lang, wil hij in de zomer met het 'grote' Oranje actief zijn op het EK. Anders krijgt hij de mogelijkheid om met Jong Oranje goud te veroveren.

Hans Vanaken van Club Brugge in actie voor de Rode Duivels
Hans Vanaken deed tegen Wit-Rusland goede zaken met het oog op het EK van komende zomer. (Photo by Nico Vereecken/Photonews'
Knokken voor een langer verblijf op Jan Breydel

Vijf spelers komen dit seizoen op huurbasis uit voor Club Brugge: Noa Lang, Eduard Sobol, Stefano Denswil, Nabil Dirar en Tahith Chong. Van Lang en Sobol is bekend dat zij na dit seizoen definitief de overstap maken naar Jan Breydel. De toekomst van Denswil, Dirar en Chong is echter nog onzeker. Ligt die bij Club? Of neemt de regerend landskampioen binnenkort weer afscheid van hen? De terugkeer van Dirar is in ieder geval nog niet geworden wat hij ervan had gehoopt. Clement doet niet tot nauwelijks een beroep op de Marokkaan, die werd gehaald als stand-in van Clinton Mata, maar in die rol inmiddels voorbijgestreefd is door Ignace Van Der Brempt.

Van Chong weten we dat hij graag nog een jaar op Jan Breydel speelt. De Nederlander kende met twee assists en een doelpunt in zijn eerste twee wedstrijden een goede start, maar kon die helaas niet doorzetten. Door de blessure van landgenoot Lang krijgt hij de komende tijd waarschijnlijk een nieuwe kans om te laten zien dat hij weldegelijk van waarde kan zijn voor Clement.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand