Fans gaan los op video: ”Wat een prachtige animatie”

Foto: ©Blue Army

Na de nederlagen tegen Antwerp FC en Anderlecht ontstonden er twijfels over Club Brugge, maar de koploper begint natuurlijk ‘gewoon’ als torenhoge favoriet voor de landstitel aan de Play-Offs. Dankzij de recente zege op Royal Excelsior Mouscron bedraagt de voorsprong op de nummer twee maar liefst acht punten. De landstitel lijkt dus al zo goed als binnen. Blauw-Zwart is er in ieder geval op gebrand om de landstitel zo snel mogelijk binnen te halen. Woensdagavond deed het social media kanaal er nog even een schepje bovenop. De video kan op veel mooie reacties rekenen. ”Simpel, maar o zo geslaagd.”

Club Brugge begon als belangrijkste kandidaat voor de titel aan het seizoen. Er stond in het afgelopen seizoen namelijk geen maat op de ploeg van Philippe Clement. Slechts één keer werd er verloren in competitieverband. Na 29 speelronden bedroeg de voorsprong op nummer twee KAA Gent liefst vijftien punten. Hoewel de competitie door de coronacrisis niet werd afgemaakt, kon de Pro League natuurlijk niet anders dan Blauw-Zwart ‘gewoon’ tot landskampioen uit te roepen. Dit seizoen leken we ons in eerste instantie op te kunnen maken voor een spannende titelstrijd. Het was in de eerste competitieweken wekelijks stuivertje wisselen om de koppositie. Bij ingang van de winterstop bedroeg de voorsprong van Club Brugge op nummer twee KRC Genk slechts vier punten.

Kritiek, maar wel een recordvoorsprong

De voorsprong op de Genkies slonk in de eerste week van januari zelfs tot één punt. Een bloedstollende strijd kwam er vervolgens echter niet. Club Brugge speelde de ene na de andere tegenstander op een hoopje, terwijl de concurrentie veel te veel steken liet vallen. Clement en zijn manschappen denderden met 31 punten uit de eerste elf duels na de winterstop in razend tempo op de landstitel af. Er kwam in de laatste fase van de reguliere competitie echter wat zand in de motor. Zo werd er verloren van Antwerp FC en Anderlecht. De kritiek nam toe. Een spannende Play-Off I leek plots weer een optie te worden. Zover lijkt het echter niet te komen. Club Brugge begint met een recordvoorsprong van acht punten aan de Play-Offs. Dit weekend kan de koploper mogelijk al een reuzenstap zetten richting prolongatie van de landstitel.

De sfeer zit er in ieder geval goed in. Dat viel eerder deze week al af te lezen van de gezichten op het trainingsveld. Woensdagavond deed het social media kanaal van Club Brugge er dus nog even een schepje bovenop. Met de video ”Ze noemn us boeren” hield het de gemoederen flink bezig. Zelfs fans van de tegenstanders in Play-Off I namen de moeite om te reageren. Om maar te benadrukken hoeveel indruk het filmpje maakte… Ons gaat het echter natuurlijk om de reacties van de mensen wiens hart blauwzwart kleuren. En die zijn om te smullen!

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws