Europese uitschakeling zit Mata nog steeds dwars

Clinton Mata in de wedstrijd tegen STVV
Clinton Mata in de wedstrijd tegen STVV Foto: © Jeroen Meuwsen jm20210110-843OP /Orange Pictures/Photo News

Club Brugge steekt zijn ambities nooit onder stoelen of banken. Ook dit seizoen speelde Blauw-Zwart open kaart. Het wilde niet alleen eindelijk weer eens de nationale dubbel winnen, maar ook een serieuze rol van betekenis spelen in Europa. In de groepsfase van de Champions League kwam de ploeg van Philippe Clement net tekort, terwijl ze in de Europa League juist heel veel pech had. Clinton Mata baalt nog steeds als een stekker over de uitschakeling tegen Dynamo Kiev.

In het najaar werd Club Brugge tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Zenit, Borussia Dortmund en Lazio. Een moeilijke groep, maar wel een met perspectief. Althans, dat was de eerste reactie vanuit de spelersgroep. Gelijk had ze. Zeker als je de groep vergelijkt met die van vorig seizoen. Toen moest Club Brugge het opnemen tegen onder anderen Real Madrid en Paris Saint-Germain. Met een overwinning en gelijkspel tegen respectievelijk Zenit en Lazio ging Blauw-Zwart dit seizoen goed van start, alhoewel het in het thuisduel met de Italianen meer verdiende.

Uiteindelijk kwam de ploeg van Clement één doelpunt tekort om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Het optreden in de groepsfase bood echter veel vertrouwen en hoop voor het vervolg in de Europa League. Daarin nam Club Brugge het op tegen Dynamo Kiev. Een prima loting. Op papier waren de Belgen de favoriet, ware het niet dat ze in de aanloop naar de heenwedstrijd meerdere spelers zagen uitvallen met het coronavirus. Dat verschaal is inmiddels bekend. Zo ook het gevolg. Mata is er overigens van overtuigd dat Club Brugge zeker niet had misstaan in de eindfase van de Europa League.

''Ik heb de heenwedstrijd tussen Arsenal en Slavia Praag gezien. Dat hadden wij zeker ook gekund. Maar we zijn er niet in geslaagd en nu willen we zo snel mogelijk kampioen worden'', vertelt de verdediger in gesprek met La Dernière Heure. Slavia Praag, waar Simon Deli op huurbasis voor actief is, kreeg van de week overigens voetballes van Arsenal. Na de 1-1 in Londen, waren de Engelsen in de return veel te sterk: 0-4. Dynamo Kiev is al wat langer uitgespeeld in Europa. De Oekraïners sneuvelden in de achtste finales tegen Villareal. De Spanjaarden plaatsten zich van de week voor de halve finales.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand