Ruud Vormer en Clinton Mata vieren een treffer tijdens Club Brugge tegen Standard
BRUGES, BELGIUM - JANUARY 31: Ruud Vormer of Club Brugge, Clinton Mata of Club Brugge celebrating the third goal of their team during the Pro League match between Club Brugge and Standard Luik at Jan Breydel Stadium on January 31, 2021 in Bruges, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen/Photo News

Er staat dit weekend veel op het spel voor Club Brugge

Voorafgaand aan de eerste interlandbreak van dit kalenderjaar had Club Brugge goede zaken kunnen doen in het klassement. Bij een overwinning op Antwerp FC had de koploper de voorsprong vergroot tot 22 punten. Zover kwam het echter niet. Zaterdagavond krijgen Philippe Clement en co zich te herstellen van de nederlaag tegen de nummer twee. Ook Club NXT en Club YLA komen weer in actie. Hierbij het programma voor dit weekend.

Vrijdag 2 april, 20.00 uur: RWDM-Club NXT

Onlangs was de toekomst van Club NXT onderwerp van gesprek. Komen de beloften ook volgend seizoen uit in 1B? Of zit het avontuur er binnenkort alweer op? Veel vragen, maar nog altijd weinig antwoorden. In de tussentijd hoopt de ploeg van Rik De Mil reclame te kunnen maken voor beloftenteams in 1B. Dat verloopt nog steeds niet zoals gehoopt. Club NXT behaalde begin maart tegen Westerlo eindelijk het eerste punt in 2021, maar dat resultaat kreeg geen passend vervolg. De beloften verloren sindsdien van Lommel, Seraing en Deinze. Vrijdagavond gaan ze op bezoek bij RWDM. Met de ploeg uit Sint-Jans-Molenbeek hebben De Mil en co nog een appeltje te schillen. Dit seizoen verloor Club NXT namelijk al met 2-0, 0-2 en 1-3 van RWDM.

Zaterdag 3 april, 16.00 uur: Club YLA-Oud-Heverlee

Met tien punten uit de eerste vier duels na de winterstop begon Club YLA uitstekend aan de tweede seizoenshelft. Inmiddels wachten de dames van Club Brugge echter alweer ruim een maand op een overwinning. Na de 2-0 zege tegen Charleroi ging de ploeg van Leo Van Der Elst onderuit tegen Anderlecht, Gent, Standard en Oud-Heverlee. Heel veel gevolgen had de slechte eindreeks in de reguliere competitie gelukkig niet voor het restant van het seizoen. Club YLA verzekerde zich een paar weken terug al van een ticket voor de Play-Off I. Zaterdagmiddag trappen Van Der Elst en co die af met een thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee.

Club YLA viert een treffer van Minnaert
Club YLA viert een treffer van Marie Minnaert in de thuiswedstrijd tegen Charleroi, die met 2-0 werd gewonnen. Zaterdagmiddag hopen de dames van Club Brugge eindelijk weer een keer te winnen.
Zaterdag 3 april, 20.45 uur: KV Kortrijk-Club Brugge

Met nog slechts drie wedstrijden in de reguliere competitie te gaan en een voorsprong van maar liefst zestien punten op de nummer twee, was Blauw-Zwart in bijna elk ander land al lang en breed kampioen. In België dus niet. De koploper speelt zaterdagavond de eerste van de laatste drie wedstrijden in de reguliere competitie. Tegenstander is KV Kortrijk. Club Brugge heeft dus nog wat recht te zetten na de nederlaag tegen Antwerp FC. Op papier zou je zeggen dat de ploeg van Clement een eenvoudige avond te wachten staat. De realiteit liet in de afgelopen jaren echter iets anders zien. Gelukkig voor Club is Hans Vanaken in goede vorm. Na zijn doelpunten bij de Rode Duivels en door de afwezigheid van Noa Lang zullen de ogen op hem gericht zijn.

Noa Lang viert zijn treffer tegen Kortrijk namens Club Brugge
Eerder dit seizoen zegevierde Club Brugge met 1-0 tegen KV Kortrijk. Noa Lang was op schitterende wijze de maker van het winnende doelpunt. (Photo by Philippe Crochet/Photo News)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws