Abdoulay Diaby met Vincent Kompany
ANDERLECHT, BELGIUM - JANUARY 22 : Vincent Kompany head coach of Anderlecht and Abdoulay Diaby forward of Anderlecht pictured during the Jupiler Pro League match between RSC Anderlecht and Waasland Beveren on January 22, 2021 in Anderlecht, Belgium, 22/01/2021 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Enorme boost voor Anderlecht in aanloop naar Club

Na de zwaarbevochten 1-2 overwinning op KV Kortrijk, kan bij Club Brugge de blik op Anderlecht. Zondagavond staan de rivalen tegenover elkaar in Brussel. Terwijl Blauw-Zwart langzamerhand de champagne koud kan zetten, strijdt Paars-Wit om het felbegeerde ticket voor de Champions Play-Offs. Maandagavond deed de ploeg van Vincent Kompany op bezoek bij Antwerp FC uitstekende zaken. Daarnaast tankte ze veel vertrouwen voor de topper tegen Club.

Er stond in de eerste maanden van het nieuwe kalenderjaar geen maat op Club Brugge. Althans, in competitieverband. In de Europa League en het bekertoernooi kreeg de ploeg van Philippe Clement natuurlijk enkele stevige tikken te verwerken. In de Jupiler Pro League was ze daarentegen niet te stoppen. Tot twee weken geleden. Met de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC op het programma kreeg Club Brugge de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong op de nummer twee nog verder uit te breiden. Het werd echter een middag om snel te vergeten.

Antwerp FC zegevierde met 0-2 op Jan Breydel en liet zien dat de koploper op een slechte dag weldegelijk te verslaan is. De Antwerpenaren boekten daarmee vertrouwen voor de topper tegen Anderlecht, dat vanavond ten koste van alles moest winnen om plaatsing voor de Play-Off I in eigen hand te houden. Door de nederlaag van KV Oostende tegen Waasland-Beveren kon Anderlecht uitstekende zaken doen in de strijd om het felbegeerde ticket. Antwerp koos op de eigen Bosuil voor dezelfde speelwijze als in de uitwedstrijd tegen Club Brugge. Gevolg: Anderlecht had heel veel de bal, terwijl Antwerp amper op de helft van Paars-Wit kwam.

Vleugels

Het was in de eerste helft dan ook wachten op de openingstreffer van Anderlecht. Die viel echter niet. Dat had Antwerp vooral te danken aan doelman Ortwin de Wolf, die geweldig reageerde op een poging van Lukas Nmecha. De ruststand was 0-0 en daarmee mocht dus vooral de thuisploeg vrede mee hebben. In de tweede helft veranderde niets aan het spelbeeld, maar wel aan de score. Hoewel Nmecha eerst nog faalde vanaf elf meter, kwamen de bezoekers vroeg na de pauze op voorsprong. Majeed Ashimeru was de gevierde man. De treffer gaf Anderlecht vleugels, want het ging alleen nog maar beter voetballen.

Tien minuten na de openingstreffer was het weer raak, nu via Michael Murillo. Een klein kwartier voor het einde werd het nog mooier voor Kompany: Anouar Ait El Hadj maakte er namelijk 0-3 van. Antwerp was het helemaal kwijt en kwam de achterstand natuurlijk niet meer te boven. Het werd zelfs nog 0-4 via Yari Verschaeren. Le Marchand deed nog wat terug namens Antwerp, dat nu tegen een achterstand van negentien punten op Club aankijkt, terwijl KRC Genk eerder op de maandag al op één punt kwam. Het verschil tussen Antwerp en Anderlecht is nu slechts twee punten, waardoor het in de laatste twee weken van de reguliere competitie nog spannend zal worden wie zich met Blauw-Zwart plaatst voor de Play-Off I.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws