Drie conclusies na een interessante speelronde

Club Brugge viert een treffer tegen KAA Gent
Club Brugge viert een treffer tegen KAA Gent Foto: © Gvg/Photo News

Het seizoen nadert zijn einde. Club Brugge speelt nog twee wedstrijden in de reguliere competitie, alvorens de Play-Offs van start gaan. Die zien er dit seizoen anders uit dan in de afgelopen jaren. Een kampioensronde waarin de vier bovenste ploegen strijden om de belangrijkste Europese tickets. Het is echter nog allesbehalve duidelijk welke ploegen zich naast Blauw-Zwart plaatsen voor de Play-Off I. Ook na speelronde 32 kan het nog alle kanten op.

Club Brugge kan ook lelijk winnen

Na een interlandbreak van twee weken, was het natuurlijk de vraag hoe de clubs voor de dag zouden komen. Dat gold ook voor Club Brugge. De koploper van de Jupiler Pro League leverde in de afgelopen interlandperiode maar liefst negen internationals af. Ze kwamen niet allemaal in actie, maar hebben wel anderhalve week hard getraind en veel kilometers afgelegd. Voor Blauw-Zwart was het dan ook eigenlijk niet ideaal om de competitie te hervatten met een trip naar KV Kortrijk. Hoewel Kortrijk de nummer veertien van de competitie is, kan het om meerdere redenen een heel vervelende tegenstander zijn.

Dat heeft Club Brugge in de afgelopen jaren ervaren. De vorige twee edities op Kortrijk eindigden in een gelijkspel. Zaterdagavond moest er worden gewonnen. Niet alleen omdat Blauw-Zwart zo snel mogelijk het kampioenschap wil veiligstellen, maar ook omdat er twee weken geleden verloren werd van Antwerp. De ploeg van Philippe Clement had dus wat recht te zetten. Zo speelde ze niet, maar vocht ze wel. Onder vervelende omstandigheden en tegen een taaie tegenstander, moest Club bijna letterlijk knokken voor de punten. Clement was blij dat zijn ploeg ook zonder goed te voetballen punten kan pakken. ''Ik ben heel tevreden over de mentaliteit'', zei hij onder meer.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1379116622544166914?s=20
Strijd om Play-Off I tickets blijft onverminderd spannend

Er stonden voor deze maandag twee wedstrijden op het programma die voor Club Brugge zeker het volgen waard waren. De eerste was het duel tussen OH Leuven en KRC Genk. Door de nederlaag van KV Oostende tegen Waasland-Beveren, kon OHL zich met een zege serieus mengen in de strijd om een ticket voor de Champions Play-Offs. Het was echter Genk dat er met de zege vandoor ging en zo uitstekende zaken deed. De ploeg van John van den Brom kan de Play-Off I haast niet meer ontgaan, zeker niet als ze komende zondag wint van Sint-Truiden.

De strijd om de resterende drie tickets is met nog slechts twee wedstrijden te gaan in ieder geval nog niet beslist. Zeker niet na de overwinning van Anderlecht op Antwerp. De ploeg van Vincent Kompany kon door de uitglijder van KV Oostende uitstekende zaken doen en deed dat dus ook. Antwerp werd op overtuigende manier aan de kant gezet (1-4) en ziet Genk en Anderlecht naderen op respectievelijk één punt en twee punten. In de laatste twee speelronden staan er met Anderlecht-Club Brugge en Antwerp tegen Genk nog twee heerlijke affiches op het programma. In hoeverre het duel tussen de Great Old en de Genkies nog van invloed is op de Play-Off I, is afhankelijk van komend weekeinde.

https://twitter.com/ProLeagueBE/status/1379139659473813504?s=20
We krijgen een echte topper in Brussel

Club Brugge heeft het lastige bezoek aan KV Kortrijk achter de rug, dus de blik kan op de topper tegen Anderlecht. Voor veel supporters van beide ploegen met afstand de wedstrijd van het jaar. Vooral voor de thuisploeg staat er komende zondag heel veel op het spel. Niet alleen willen Kompany en zijn manschappen een nieuwe stap zetten richting de Play-Off I. Ook zouden ze graag weer een keer willen winnen van de rivaal. De laatste keer dat Blauw-Zwart verloor van Paars-Wit, was op 6 mei 2018. Bijna drie jaar geleden dus. Eerder dit seizoen zegevierde Club met 3-0. We lijken deze keer een minder eenzijdige wedstrijd te kunnen verwachten. Zeker nu Anderlecht tegen Antwerp heel wat vertrouwen heeft getankt.

https://twitter.com/rscanderlecht/status/1379133806683287557?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand