Dit betekent de bekerwinst van Genk voor de Play-Offs

Brandon Mechele viert zijn winnende tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Brandon Mechele defender of Club Brugge celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
©Photonews

Er was in de aanloop naar dit seizoen veel te doen over de competitieopzet en Play-Offs. De Pro League besloot uiteindelijk om het aantal teams in 1A uit te breiden naar achttien, terwijl volgende week de nieuwe Champions en Europe Play-Offs van start gaan. Dit weekend stond in België in het teken van de bekerfinale tussen Standard en KRC Genk. Die werd een prooi voor de ploeg van John van den Brom. Het resultaat heeft gevolgen voor Play-Off I, in ieder geval met betrekking tot de verdeling van de Europese tickets.

Na de recente nederlaag tegen Anderlecht was Club Brugge er nog meer aan gelegen om de reguliere competitie goed af te sluiten. Dat moest op eigen veld gebeuren tegen Royal Excelsior Mouscron. Hoewel de koploper het allesbehalve makkelijk had, zegevierde ze uiteindelijk met 4-2. Daardoor begint Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan de Play-Offs. Zondag 2 mei staat het eerste duel voor Blauw-Zwart op het programma. Philippe Clement en zijn manschappen mogen direct hun borst natmaken, want Anderlecht komt op bezoek. De ploeg van Vincent Kompany verzekerde zich pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie van een ticket voor Play-Off I.

Ticketverdeling

Door de riante voorsprong van Club Brugge op eerste achtervolger Antwerp FC, lijkt de titelstrijd al zo goed als beslist. Dat betekent natuurlijk niet dat er voor Antwerp, Anderlecht en KRC Genk helemaal niets op het spel staat. Zij strijden namelijk om de resterende Europese tickets. Die zouden in eerste instantie als volgt worden verdeeld:

  • Winnaar Champions Play-Offs is kampioen en speelt de Champions League
  • Nummer twee speelt derde kwalificatievoorronde van de Champions League
  • Nummer drie speelt laatste voorronde van de Conference League
  • Winnaar van de finale tussen nummer vier Champions Play-Offs en winnaar Europe Play-Offs speelt tweede kwalificatieronde van de Conference League
  • Bekerwinnaar speelt laatste voorronde van de Europa League

KRC Genk troefde Standard zondagavond dus af in de bekerfinale. Dat betekent dat de ploeg van Van den Brom zeker is van een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League. Ook zijn Club Brugge, Antwerp en Anderlecht al zeker van Europees voetbal, waar de landskampioen natuurlijk de luxe heeft van deelname aan de Champions League. Hoe de ticketverdeling er nu uit komt te zien, is afhankelijk van de eindklassering van Genk. Als Van den Brom en zijn manschappen eerste of tweede worden, ziet de verdeling er als volgt uit:

  • De kampioen (groepsfase) en vicekampioen (derde kwalificatievoorronde) plaatsen zich voor de Champions League
  • Het Europa League ticket van de bekerwinnaar gaat naar de derde uit de Champions Play-Offs
  • De nummer vier uit de Champions Play-Offs en de nummer vijf (Winnaar Europe Play-Offs) plaatsen zich uiteindelijk voor de Europa Conference League

Derde of vierde

Als zowel de koppositie als tweede plek er niet inzit voor Genk, wordt de finalewedstrijd tussen de nummer vier van van de Champions Play-Offs en de winnaar van Play-Off II eveneens niet gespeeld. De bekerwinnaar behoudt zijn ticket voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League. De andere derde of vierde uit de Champions Play-Offs krijgt het hoogstgeplaatste ticket van de Europa Conference League. Het andere ticket van de Europa Conference League gaat dan uiteindelijk naar de winnaar van de Europe Play-Offs.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws