Deze dingen vielen op tijdens Anderlecht-Club Brugge

Bas Dost van Club Brugge in duel met Sambi Lokonga van Anderlecht
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 11 : Bas Dost forward of Club Brugge in duel with Albert Sambi Lokonga midfielder of Anderlecht during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on April 11, 2021 in Brussels, Belgium, 11/04/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Van de voorgaande acht ontmoetingen met Anderlecht, gingen er acht gewonnen. Club Brugge kon dus met veel vertrouwen toewerken naar de topper tegen Paars-Wit. Er leek zondagavond een lange tijd niets aan de hand, tot de gelijkmaker van Lukas Nmecha. Hij deed de wedstrijd volledig kantelen. Een teleurstellende avond dus voor Blauw-Zwart. Dit viel ons op terwijl de koploper onderuit ging bij haar rivaal.

Basisplaats voor Badji

Bij afwezigheid van Noa Lang mocht Tahith Chong het vorige week tegen KV Kortrijk weer eens laten zien. De huurling van Manchester United maakte echter een zeer ongelukkige indruk. Dat kostte hem zijn basisplaats tegen Anderlecht. Hoewel Philippe Clement weer een beroep kon doen op Lang, koos hij voor Youssouph Badji. De Senegalees was onlangs nog onderwerp van gesprek na zijn vroegtijdige wissel tegen Zulte-Waregem. Hij opende weliswaar de score, maar Clement besloot hem al na 31 minuten naar de kant te halen. In Brussel mocht hij het dus weer eens vanaf de kant laten zien.

Rustige openingsfase

Anderlecht verkeerde in de afgelopen weken in goede vorm. Maandagavond tankte de ploeg van Vincent Kompany nog wat flink wat vertrouwen door met 1-4 te winnen van Antwerp FC. De verwachting was dat de thuisploeg er flink op zou klappen bij Club Brugge, maar dat viel in de openingsfase heel erg mee. Sterker nog, Paars-Wit noteerde in de eerste twintig minuten geen enkele kans. Aan de andere creëerde Blauw-Zwart wel een mogelijkheid, die zelfs direct raak was. Ruud Vormer leek zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar na ingrijpen van de VAR zette de scheidsrechter een streep door het vroege feestje van de bezoekers. Millimeterwerk was het. Met het blote oog had niemand het gezien, vandaar dat het doelpunt in eerste instantie ook ‘gewoon’ geldig was. De supporters van Club Brugge werden echter gevraagd om weer rustig plaats te nemen op hun bank in de woonkamer.

Clement luid en duidelijk

De beelden van een leeg stadion zullen nooit wennen. Vooral in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge woog het gemis van de supporters heel erg zwaar. Zij zijn nodig om de spelers naar voren te duwen, de boel op te stoken. Bij afwezigheid van de supporters liet Clement zich maar flink horen. De hoofdcoach van Blauw-Zwart staat weliswaar wekelijks druk te coachen, maar in Brussel leek hij meer aanwezig dan normaal. Vooral Badji kon op veel aanwijzingen vanaf de zijkant rekenen. ”Go, Youssouph, go, go!”, galmde het meerdere keren door het Lotto Park. De aanvaller kreeg zondagavond dus een nieuwe kans van Clement, maar maakte opnieuw een ongelukkige indruk. Veelzeggend was het dat vlak voor rust Clement en Lang gezamenlijk in beeld kwamen. De topper was ook wel toe aan de nummer 10.

Lang is terug

Na de pauze zagen we Badji niet meer terug. Zoals het er in de eerste helft al naar uitzag, moest hij plaatsmaken voor Noa Lang. Daarmee vierde de Nederlander zijn rentree in het elftal. Hij kwam op 21 maart voor het laatst in actie voor Blauw-Zwart. Toen eindigde hij de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC overigens met een rode kaart. Hij had dus nog wat recht te zetten. Dat deed hij. En hoe! Nog geen tien minuten na zijn entree was het raak. Daar ging een fijne actie aan vooraf. Lang liet twee tegenstanders achter zich, alvorens diagonaal binnen te schieten: 0-1!

Noa Lang tijdens de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Zulte-Waregem
Noa Lang is terug. Hij kwam in de uitwedstrijd tegen Anderlecht direct na de pauze binnen de lijnen. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)
Club geeft het helemaal weg

Het is natuurlijk altijd lekker om vroeg in de tweede helft de score te openen. Zeker na een teleurstellende eerste 45 minuten. Club Brugge leek de wedstrijd na de treffer van Lang onder controle te hebben. De concentratie en motivatie om Anderlecht nog meer pijn te doen, was er echter niet. Althans, zo leek het. Kansen creëerde de ploeg van Clement niet meer. De thuisploeg was echter niet bij machte om gevaarlijk te worden. Tot de 72ste minuut. Toen stond het plots gelijk. De eerste beste keer dat Anderlecht een gaatje vond in de Blauwzwarte defensie, resulteerde direct in een treffer.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws

0
Wij zijn benieuwd naar jouw mening, laat een reactie achter!x