Philippe Clement, trainer van Club Brugge, tegen Standard
Brugge, Belgium - January 31 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Standard de Liege on January 31, 2021 in Brugge, Belgium, 31/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

De uitstekende cijfers van Clement tegen Paars-Wit

Met nog slechts twee speelrondes in de reguliere competitie te gaan, is het nog altijd de vraag welke ploegen zich met Club Brugge plaatsen voor de Play-Off I. Antwerp FC, KRC Genk en Anderlecht hebben momenteel de beste papieren. Laatstgenoemde krijgt zondagavond echter bezoek van de koploper. Hoewel Paars-Wit maandagavond flink wat vertrouwen tankte, zal het de komst van Blauw-Zwart vrezen. Zeker ook omdat Philippe Clement al een tijdje niet meer heeft verloren van Anderlecht.

De ploeg van Vincent Kompany maakte maandagavond veel indruk door Antwerp FC met 1-4 te verslaan. Daarmee deed Anderlecht uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de Play-Off I. De achterstand op Antwerp en KRC Genk bedraagt momenteel respectievelijk twee punten en één punt, terwijl het verschil met KV Oostende nu drie punten bedraagt. Anderlecht heeft plaatsing voor de Champions Play-Offs dus volledig in eigen hand. Zondagavond kan het een reuzenstap zetten, maar dan moet er wel worden gewonnen van Club Brugge.

Dat is de recordkampioen van België in de afgelopen seizoenen niet gelukt. De laatste keer dat ze drie punten overhield aan een ontmoeting met Blauw-Zwart, was op 6 mei 2018. Van de laatste acht confrontaties eindigden er zeven in een overwinning voor Club, één keer speelden de ploegen gelijk. Het recente verleden biedt de huidige nummer vier van de Jupiler Pro League dus niet heel veel hoop. Ook de balans van Clement tegen Anderlecht spreekt in het voordeel van Club Brugge en zijn trainer. Clement stond in zijn trainersloopbaan al veertien keer tegenover Paars-Wit. Eén keer als coach van Waasland-Beveren, zeven keer in dienst van KRC Genk en vier keer met het logo van FCB op zijn borst.

Tien van de veertien ontmoetingen met Anderlecht eindigden in een overwinning voor de ploeg van Clement. Drie keer verloor hij. In 2012 ging hij als interim-trainer van Blauw-Zwart met maar liefst 6-1 onderuit tegen de rivaal. Die nederlaag zette hij een klein jaar later recht door op eigen veld met 4-0 te winnen. De laatste verliespartij van Clement tegen Anderlecht dateert van 21 januari 2018. Toen verloor hij als trainer van Genk met 0-1. Sindsdien zegevierde hij negen keer tegen de hoofdstedelingen, waarvan vier keer met Club Brugge. Eerder dit seizoen walste de aanstaand landskampioen met duidelijke cijfers over de ploeg van Kompany heen: 3-0.

WedstrijdenGewonnenGelijkVerlorenDoelcijfers
14101325:14
De balans van Clement tegen Anderlecht als trainer.

Speler

Binnen de lijnen was Clement overigens wat minder succesvol tegen de hoofdstedelingen. Als speler van KRC Genk, Club Brugge en Beerschot stond hij in totaal 27 keer tegenover Anderlecht. Dat resulteerde in acht zeges, zes remises en dertien nederlagen. Clement trof één keer doel tegen Paars-Wit. Dat was in het seizoen 2002/2003 als speler van Club Brugge. Op eigen veld maakte hij destijds de winnende.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws