Comeback: Tsjechen zijn lyrisch over optreden Deli

Simon Deli
BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Simon Deli defender of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Hoewel er geen verplichtingen op het programma stonden voor Club Brugge, was het een interessant weekend. Zo kwamen Club YLA en Club NXT wel ‘gewoon’ in actie, terwijl Play-Off I tegenstander KRC Genk de bekerfinale speelde. Daarnaast werd er in het buitenland gevoetbald door onze verhuurde spelers. Michael Krmencik en Loïs Openda konden jammer genoeg niet het verschil maken, maar Simon Deli zal daarentegen met een uitstekend gevoel terugkijken op zijn optreden. Sterker nog, de supporters van Slavia Praag zijn lyrisch over de Ivoriaan.

Toen Stefano Denswil in de zomer van 2019 vertrok naar Bologna, besloot Club Brugge om op zoek te gaan naar een vervanger. Die kwam in de persoon van Simon Deli. Blauw-Zwart betaalde nog geen drie miljoen euro voor de Ivoriaan. De 2,5 miljoen bleek al snel een koopje. Deli had niet lang de tijd nodig om zich aan te passen en speelde zich eigenlijk direct in de basiself van Philippe Clement. Die raakte hij gaandeweg het seizoen ook niet meer kwijt. De achterhoede van Club Brugge was in eigen land bijna niet te passeren. Dat kwam mede op het conto van Deli. Zijn sterke debuutseizoen kon hij echter geen vervolg geven in de eerste seizoenshelft.

Deli sukkelde voor de winterstop met blessures en leek steeds meer moeite te hebben met de speelstijl die Clement ambieert. Daarin speelt Blauw-Zwart met redelijk wat ruimte in de rug. Deli zijn kwetsbaarheden werden blootgelegd, waardoor Clement zich genoodzaakt zag om wijzigingen door te voeren in zijn achterhoede. Odilon Kossounou speelde zich in de basis, terwijl Brandon Mechele de concurrentiestrijd won van Deli. De Ivoriaan belandde op de bank en in de laatste weken van de eerste seizoenshelft behoorde hij zelfs vaker niet dan wel tot de wedstrijdselectie. Ondertussen werd duidelijk dat Club Brugge werk maakte van de terugkeer van Stefano Denswil.

Terugkeer

Deli stond op de nominatie om te vertrekken. Met de tijdelijke terugkeer van Denswil speelde Blauw-Zwart al in op een vertrek van de Ivoriaan. Meerdere clubs waren geïnteresseerd. Zo wilde Saint-Etienne hem graag naar de Ligue 1 halen. Deli zag het echter niet zitten om in Frankrijk tegen degradatie te spelen. Ook Fenerbahçe meldde zich bij Club Brugge, maar de Turken konden en wilden niet aan de vraagprijs van de Belgische koploper voldoen. Uiteindelijk koos Deli voor een tijdelijke terugkeer naar Slavia Praag. Voorafgaand aan dit weekend moest hij vanwege corona vijf wedstrijden, waaronder het tweeluik met Arsenal in de Europa League, aan zich voorbij laten gaan. Een teleurstelling voor Deli, maar zondagmiddag kwam hij eindelijk weer in actie.

De Ivoriaan deed direct de volle negentig minuten mee in de uitwedstrijd tegen Bohemians 1905. Slavia Praag moest weliswaar genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel, maar Deli kan met een goed gevoel terugkijken op zijn rentree. Hij maakte een sterke indruk en speelde alsof hij nooit last heeft gehad van corona. Ook de supporters van Slavia Praag waren zeer te spreken over zijn optreden, blijkt uit de reacties op Twitter. Gratis tip: gebruik de vertaaloptie.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws