Club YLA met pijnlijke cijfers onderuit in Luik

Club YLA-trainer Leo Van Der Elst
Club YLA-trainer Leo Van Der Elst Foto: © Davy Rietbergen/Cor Vos/Photo News

Met tien punten uit de eerste vier duels na de winterstop, begon Club YLA uitstekend aan de tweede seizoenshelft. Na de overwinning op Charleroi kwam de klad er echter in en verloren de dames de laatste vier competitiewedstrijden. Ook de start van de Play-Offs tegen OH Leuven werd een teleurstelling. Leo Van Der Elst hoopte zaterdagmiddag tegen Standard op een reactie van zijn ploeg, maar die kwam er helaas niet.

Landskampioen zou Club YLA dit seizoen sowieso niet worden. Daarvoor is de concurrentie, met name Anderlecht, simpelweg te sterk. De dames wilden daarentegen wel met een zo klein mogelijke achterstand aan de Play-Offs beginnen. Door nederlagen tegen achtereenvolgend Anderlecht, Gent, Standard en OH Leuven kwam daar echter niets van terecht. In de Play-Offs hoopte de ploeg van Van Der Elst vooral het goede gevoel weer terug te krijgen. Bij de start deed Club YLA niet per se onder voor OH Leuven, maar kwam het wel net tekort.

Kansloos

Zaterdagmiddag reisde Club YLA af naar Luik, waar de ontmoeting met Standard op het programma stond. De dames hadden vanwege de interlandbreak een week langer de tijd om zich voor te bereiden. Desondanks was de start niet goed. Standard nam nog binnen de vijf minuten de leiding. Een kwartier later volgde de 2-0, waardoor de thuisploeg al vroeg in de eerste helft met een comfortabele voorsprong op zak kon voetballen. Nog voor rust maakte Standard een einde aan de goede voornemens van Club YLA: 3-0.

Evenals Club NXT vrijdagavond, moesten de dames de schade in de tweede helft zien te beperken. Dat lukte, maar ze slaagden er zelf niet in om Standard nog in de serieuze problemen te brengen. Pas in blessuretijd kwam Club YLA tot scoren. Zodoende ging Club YLA ook in de tweede wedstrijd van de Play-Offs onderuit. Volgende week gaat de ploeg van Van Der Elst op bezoek bij Gent.