Club Brugge viert een treffer tegen Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 : Odilon Kossounou defender of Club Brugge pictured while Krepin Diatta forward of Club Brugge celebrates scoring the opening goal during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
©Jan De Meuleneir / Photonews

Club warmt achterban alvast op voor topper in Brussel

Nog vier nachtjes slapen en dan staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. De thuisploeg tankte maandagavond flink wat vertrouwen door Antwerp FC met ruime cijfers te verslaan. Vertrouwen zullen Vincent Kompany en zijn manschappen nodig hebben, want de laatste overwinning op Blauw-Zwart dateert van bijna drie jaar geleden. Ook in de uitwedstrijd eerder dit seizoen ging het mis voor de Paars-Witten.

Hoewel de competitie in het afgelopen seizoen niet kon worden afgemaakt, besloot de Pro League ‘gewoon’ een landskampioen uit te roepen. Met een voorsprong van vijftien punten op de eerste achtervolger was het natuurlijk niet meer dan logisch dat Club Brugge zich opnieuw de beste mocht noemen. Voor Anderlecht werd het een seizoen om snel te vergeten. De ploeg uit Brussel wilde het verschil met Blauw-Zwart kleiner maken, maar slaagde daar bij lange na niet in. Uiteindelijk bedroeg de achterstand van Anderlecht op Club maar liefst 27 punten. Dit seizoen moest het écht anders.

De start van Anderlecht mocht er in ieder geval zijn. Kompany en zijn manschappen bleven in de eerste zeven competitiewedstrijden ongeslagen. Daarbij moet wel worden gezegd dat Anderlecht vier keer gelijkspeelde. Club Brugge was daarentegen ietwat teleurstellend aan het seizoen begonnen. Sterker nog, met slechts drie punten uit de eerste drie duels was de competitiestart niet om over naar huis te schrijven. De overwinning op bezoek bij KRC Genk in de vierde speelronde vormde de ommekeer. Blauw-Zwart had de smaak te pakken en was klaar voor de eerste ontmoeting met Anderlecht.

Eenvoudige middag

Die werd gespeeld op 4 oktober. Terwijl de ploeg van Clement op Jan Breydel aantrad tegen haar rivaal, onderging Noa Lang zijn medische testen. De nieuwe smaakmaker zag dat zijn nieuwe teamgenoten een makkelijke middag beleefden. Krépin Diatta bracht zijn ploeg na een kleine 25 minuten op voorsprong. Kort na de pauze verdubbelde Hans Vanaken vanaf de stip de score. Het slotakkoord was voor Ruud Vormer. De aanvoerder krulde in de blessuretijd een vrije trap prachtig in het doel van Paars-Wit. In de aanloop naar de ontmoeting van zondagavond zal de overwinning van eerder dit seizoen nog wel een paar keer voorbijkomen. Op Twitter is Club Brugge er al vroeg bij.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws