Club warmt achterban alvast op voor topper in Brussel

Club Brugge viert een treffer tegen Anderlecht
Club Brugge viert een treffer tegen Anderlecht Foto: © ©Jan De Meuleneir / Photonews

Nog vier nachtjes slapen en dan staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. De thuisploeg tankte maandagavond flink wat vertrouwen door Antwerp FC met ruime cijfers te verslaan. Vertrouwen zullen Vincent Kompany en zijn manschappen nodig hebben, want de laatste overwinning op Blauw-Zwart dateert van bijna drie jaar geleden. Ook in de uitwedstrijd eerder dit seizoen ging het mis voor de Paars-Witten.

Hoewel de competitie in het afgelopen seizoen niet kon worden afgemaakt, besloot de Pro League 'gewoon' een landskampioen uit te roepen. Met een voorsprong van vijftien punten op de eerste achtervolger was het natuurlijk niet meer dan logisch dat Club Brugge zich opnieuw de beste mocht noemen. Voor Anderlecht werd het een seizoen om snel te vergeten. De ploeg uit Brussel wilde het verschil met Blauw-Zwart kleiner maken, maar slaagde daar bij lange na niet in. Uiteindelijk bedroeg de achterstand van Anderlecht op Club maar liefst 27 punten. Dit seizoen moest het écht anders.

De start van Anderlecht mocht er in ieder geval zijn. Kompany en zijn manschappen bleven in de eerste zeven competitiewedstrijden ongeslagen. Daarbij moet wel worden gezegd dat Anderlecht vier keer gelijkspeelde. Club Brugge was daarentegen ietwat teleurstellend aan het seizoen begonnen. Sterker nog, met slechts drie punten uit de eerste drie duels was de competitiestart niet om over naar huis te schrijven. De overwinning op bezoek bij KRC Genk in de vierde speelronde vormde de ommekeer. Blauw-Zwart had de smaak te pakken en was klaar voor de eerste ontmoeting met Anderlecht.

Eenvoudige middag

Die werd gespeeld op 4 oktober. Terwijl de ploeg van Clement op Jan Breydel aantrad tegen haar rivaal, onderging Noa Lang zijn medische testen. De nieuwe smaakmaker zag dat zijn nieuwe teamgenoten een makkelijke middag beleefden. Krépin Diatta bracht zijn ploeg na een kleine 25 minuten op voorsprong. Kort na de pauze verdubbelde Hans Vanaken vanaf de stip de score. Het slotakkoord was voor Ruud Vormer. De aanvoerder krulde in de blessuretijd een vrije trap prachtig in het doel van Paars-Wit. In de aanloop naar de ontmoeting van zondagavond zal de overwinning van eerder dit seizoen nog wel een paar keer voorbijkomen. Op Twitter is Club Brugge er al vroeg bij.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1379811202944143360?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand