Club volgt ontwikkelingen op de Bosuil met veel interesse

Mats Rits tijdens het bezoek van Club aan Antwerp FC
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13: Martin Hongla of Royal Antwerp FC, Mats Rits of Club Brugge during the Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge at Bosuil Stadium on december 13, 2020 in Antwerp, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM ! *** local caption *** Martin Hongla, Mats Rits
© Jeroen Meuwsen /Orange Pictures/Photo News

Het afgelopen weekend stond in België in het teken van de bekerfinale, maar daags na de eindstrijd hoorde je er eigenlijk niemand meer over. Dat kwam door de transferperikelen rond Lior Refaelov. De oud-speler van Club Brugge verruilt Antwerp FC na afloop van dit seizoen transfervrij voor Anderlecht. Door alle heisa rond de Gouden Schoen-winnaar, zou je bijna vergeten dat de Play-Offs vanavond van start gaan. Op de Bosuil treffen Antwerp FC en KRC Genk elkaar in de openingswedstrijd van Play-Off I. Blauw-Zwart zal de ontwikkelingen met veel interesse volgen.

Na een boeiende eerste seizoenshelft, waarin de topploegen elkaar amper een duimbreed toegaven, leken we ons klaar te mogen maken voor een spannende titelstrijd. Bij ingang van de winterstop bedroeg de voorsprong van koploper Club Brugge op nummer twee KRC Genk vier punten. De ploeg van John van den Brom had op dat moment nog één wedstrijd te goed. Het inhaalduel met Eupen werd ruim gewonnen, waardoor Club Brugge de voorsprong op de eerste achtervolger zag slinken tot slechts één punt. De topper tussen Blauw-Zwart en KRC Genk op 24 januari was met rood omcirkeld.

In de aanloop naar die match liet Genk echter veel steken vallen. De achterstand op Club Brugge bedroeg voorafgaand aan de topper op Jan Breydel al negen punten. Na de wedstrijd zelfs twaalf, want Philippe Clement en zijn manschappen zegevierden met 3-2. Terwijl de achtervolgers punten bleven verspelen, won Club Brugge de ene na de andere wedstrijd. De landskampioen bouwde al vroeg in de tweede seizoenshelft een straatlengte voorsprong op. Het ticket voor Play-Off I was al in een vervroegd stadium binnen. De vraag was al een tijdje niet meer of, maar wanneer Blauw-Zwart landskampioen zou worden.

Moeizaam

In de laatste weken van de reguliere competitie liet Club Brugge echter ook wat steken vallen. De koploper verspeelde punten tegen Charleroi en verloor van Antwerp FC en Anderlecht. Clement en co waren er dan ook veel aan gelegen om op de laatste speeldag van de reguliere competitie te winnen van Royal Excelsior Mouscron. Hoewel het zeker niet van harte ging, zegevierden ze met 4-2. Dankzij de zege op Moeskroen, dat degradeerde, bedraagt de voorsprong op nummer twee Antwerp FC bij aanvang van de Play-Offs acht punten. Dat hadden er zomaar nog meer kunnen zijn. De avond voor Club-Moeskroen troffen de Great Old en Genk elkaar namelijk op de Bosuil.

De bezoekers leken er met de drie punten vandoor te gaan, ware het niet dat de thuisploeg in de blessuretijd nog helemaal terugkwam van een 1-2 achterstand. Vanavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. In tegenstelling tot Antwerp FC beleeft Genk een prettige voorbereiding. Van den Brom en co veroverden afgelopen zondag ten koste van Standard de beker en reizen dus met veel vertrouwen af naar de Bosuil, waar ze nog wat recht te zetten hebben. Genk zal dus tot op het bot gemotiveerd zijn, terwijl het bij Antwerp FC momenteel een puinhoop is.

Rampzalige week

Dat begon allemaal met de transferperikelen rond Refaelov. Anderlecht en de Israëliër flirtten al langer met elkaar, maar Antwerp FC hield hoop dat de smaakmaker ook volgend seizoen op de Bosuil actief zou zijn. Zover komt het dus niet. Refaelov vertrekt na afloop van dit seizoen transfervrij naar Anderlecht. De aankondiging, zo vlak voor de Play-Offs, schoot bij Antwerp FC in het verkeerde keelgat. De club liet weten de ontwikkelingen te betreuren. In de media ging het vooral over de toekomst van coach Franck Vercauteren en sportief directeur Luciano D’Onofrio. Laatstgenoemde werd eerder deze week nog opgepakt. Dat kon er ook nog wel bij.

En daar kwam donderdagavond ook nog eens het nieuws bij dat Refaelov niet meer in actie komt voor Antwerp FC. In eerste instantie leek hij ‘gewoon’ nog in de plannen voor te komen, maar dat is dus niet het geval. De beslissing van de directie leidde tot onbegrip in de kleedkamer. Dat Antwerp FC vooralsnog een rampzalige week beleeft, is dus een understatement. Genk zal er niet echt om malen. De ploeg van Van den Brom is erop gebrand om de Great Old nog een dreun te verkopen. Mocht Genk vanavond winnen, kan Club Brugge zondagavond tegen Anderlecht uitstekende zaken doen. De voorsprong op de nummer twee, in dit geval Genk, bedraagt dan tien punten. Met dan nog vijf wedstrijden te gaan, komt de landstitel wel heel dichtbij…

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws