Club presteert in Play-Off I net iets beter dan Anderlecht

Club Brugge viert de uiteindelijk afgekeurde treffer van Vormer tegen Anderlecht
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 11 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on April 11, 2021 in Brussels, Belgium, 11/04/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
© Jimmy Bolcina/Photo News

Nog twee nachtjes slapen en dan komt Club Brugge eindelijk weer in actie. De ploeg van Philippe Clement mag direct aan de bak, want ze krijgt op eigen veld bezoek van Anderlecht. De Blauw-Zwarten hebben na de recente nederlaag in Brussel nog wat recht te zetten tegen de rivaal. Ze kunnen in ieder geval met veel vertrouwen toewerken naar de kraker op de eerste speeldag van de Play-Offs. Niet alleen omdat Paars-Wit al bijna drie jaar niet won op Jan Breydel, maar ook omdat Club van alle deelnemers gemiddeld de meeste punten veroverde in de afgelopen edities van Play-Off I.

Dat Club Brugge zich zou plaatsen voor de Champions Play-Offs, was al vroeg in de tweede seizoenshelft een zekerheidje. De ploeg van Clement schoot met 31 punten uit de eerste elf duels namelijk uit de startblokken. De strijd om de resterende tickets voor Play-Off I was daarentegen om te snijden. Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk waren weliswaar de belangrijkste kandidaten om zich te plaatsen voor de Champions Play-Offs, maar clubs zoals KV Oostende, OH Leuven en Beerschot hielden lang uitzicht op een dubbele ontmoeting met Club Brugge.

Antwerp FC en KRC Genk verzekerden zich op de voorlaatste speeldag van een ticket. Anderlecht volgde op de laatste speeldag. De ploeg van Vincent Kompany had aan een treffer van Yari Verschaeren in en tegen Sint-Truiden genoeg om zich te plaatsen. Ook omdat KV Oostende er niet in slaagde om te winnen van Cercle. Anderlecht plaatste zich voor de elfde keer voor Play-Off I. Daarmee is Paars-Wit samen met Blauw-Zwart de enige ploeg die zich verzekerde van deelname aan alle edities van Play-Off I. Voor KRC Genk is het de achtste deelname, terwijl Antwerp FC met zijn tweede deelname eigenlijk nog een beetje de kat uit de boom kijkt.

Het beste gemiddelde

Club Brugge kan met tevredenheid terugkijken op de voorgaande tien Play-Off I edities, alhoewel het slechts twee keer als leider eindigde. Desondanks scoorde Blauw-Zwart in tien edities van POI het hoogste gemiddelde (16,7 op 30, dus 55,6%). Anderlecht haalde 16,5 op 30, KRC Genk 15 op 30 (zeven edities) en Antwerp FC 14 op 30 (één edtitie). In de ontmoetingen met Paars-Wit haalde Club Brugge 23 op 60. Daar valt dus nog het nodige te winnen. Om te beginnen zondag. Tegen KRC Genk haalde Blauw-Zwart 28 op 42 en in de twee duels met Antwerp FC 4 op 6. De Antwerpenaren waren overigens de tegenstander in het vooralsnog laatste Play-Off I duel van Club. Op 19 mei 2019 zegevierde de ploeg van toenmalig trainer Ivan Leko met 3-2.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws