Club NXT vecht, maar gaat hard ten onder tegen Union

Rik De Mil, trainer van Club NXT
Rik De Mil, trainer van Club NXT Foto: © Ts/Photo News

Na een vier op zes kreeg Club NXT vrijdagavond bezoek van koploper Union. De ploeg uit Brussel is niet alleen lijstaanvoerder, maar ook al een paar weken kampioen. De beloften stonden dus voor een echte test. Helaas waren de bezoekers een paar maten te groot.

Zoals hierboven al even vermeld, was Club NXT bezig aan goede periode. Twee weken geleden vochten de beloften zichzelf naar een verdiend punt tegen RWDM. Afgelopen zondag kregen ze echt loon naar werken. Maxim De Cuyper bezorgde de ploeg van Rik De Mil met twee treffers de volle drie punten tegen Lierse Kempenzonen. Vrijdagavond was De Cuyper overigens niet van de partij bij Club NXT. Evenals Thomas Van den Keybus en Ignace Van Der Brempt lijkt hij zich dit weekend te mogen melden bij de hoofdmacht. Union is dus al lang en breed kampioen, maar dat betekent niet dat ze er met de pet naar gooien.

Union liet in de eerste helft zien waarom het met ingang van volgend seizoen actief is op het hoogste niveau. De bezoekers zetten de beloften van Club Brugge vanaf minuut één onder druk en dat resulteerde na een kleine twintig minuten in de openingstreffer. Een droge knal van Senne Lynen was doelman Nick Shinton te machtig. Club NXT probeerde vervolgens meer grip op het duel te krijgen, combineerde er bij vlagen lustig op los, maar kwam niet echt in de buurt van het vijandelijk doel. Union bleef zonder al te groots te spelen (eenvoudig) overeind en liep nog voor rust uit naar 0-3.

Valse start

Een pijnlijke eerste helft voor de beloften, maar een schande was het natuurlijk niet. Zonder Van Der Brempt, De Cuyper en Van den Keybus waren de kansen op een goed resultaat sowieso al geslonken. Aan de ploeg van De Mil de taak om in de tweede helft de schade beperkt te houden en zelf nog wat leuke dingen te laten zien. Ondanks drie verse krachten, waaronder Cisse Sandra, was de start van de tweede helft niet echt hoopgevend. Integendeel. Na drie minuten lag de bal voor de vierde keer achter Shinton. Een afstraffing van jewelste dreigde voor de beloften, ware het niet dat Union het na de 0-4 een stuk rustiger aan deed.

Doelpunten vielen er niet meer. Club NXT sluit de competitie volgende week af met een uitwedstrijd tegen Westerlo.