Club NXT geeft de hoofdmacht het goede voorbeeld

Club NXT-trainer Rik De Mil
BRUSSELS, BELGIUM, on AUGUSTUS 22, 2020 Rik De Mil trainer of Club Nxt during the Proximus Pro League match between RWDM and Club Brugge NXT at stade Edmond machtens Pictured in Brussels, Belgium, on 22/08/2020. ( Photo by Mathieu Golinvaux / Photo News )
© * Mathieu Golinvaux */ /Photo News

Club NXT debuteert dit seizoen in het betaalde voetbal. Hoewel de resultaten niet echt om over naar huis te schrijven zijn, kan Club Brugge tevreden zijn met de ontwikkeling van de beloften. Het is echter nog altijd de vraag of Club NXT ook volgend seizoen actief is in 1B. In de tussentijd hoopt de ploeg van Rik De Mil de competitie met een goed gevoel af te sluiten. Het optreden tegen Lierse Kempenzonen geeft in ieder geval vertrouwen.

De beloften van Club Brugge kregen vanmiddag bezoek van Lierse Kempenzonen. Als Club NXT de competitie niet als hekkensluiter wil eindigen, moest er worden gewonnen. Lierse Kempenzonen is namelijk de nummer voorlaatst. Voorafgaand aan de aftrap om 16.00 uur, was het verschil tussen beide ploegen zes punten in het voordeel van de bezoekers. De Mil kon geen beroep doen op Ignace Van Der Brempt. De vleugelspeler zit vanaf 18.15 uur op de bank bij de hoofdmacht, die aantreedt tegen Anderlecht.

Hoewel de eerste kans van de wedstrijd voor Lierse Kempenzonen was, nam Club NXT het initiatief. Dat resulteerde na een kleine twintig minuten in de openingstreffer. Maxim De Cuyper was wederom de gevierde man bij de beloften. Een ingestudeerde hoekschop van Thomas Van den Keybus belandde bij De Cuyper, die de bal zonder na te denken tegen de touwen joeg. Het was vervolgens niet zo dat Club NXT nadrukkelijk op zoek ging naar de tweede. Het duel ging redelijk gelijk op. Echt gevaarlijk konden de bezoekers voor rust echter niet worden.

Opnieuw De Cuyper

Club NXT begon uitstekend aan de tweede helft. Na twee minuten spelen lag de bal al in het net. Ook de tweede kwam uiteindelijk op naam van De Cuyper. Hij trof raak nadat een poging van Vanrafelghem eerst nog werd geblokt. Jammer genoeg moest De Cuyper niet lang na zijn tweede treffer noodgedwongen afhaken. Hij blesseerde zich bij het doelpunt. Na het uur was er een mooi moment voor Cisse Sandra. De aanvallende middenvelder vierde zijn rentree. Heel veel viel er in het vervolg van de tweede helft niet meer te noteren. Lierse Kempenzonen probeerde het nog wel, maar was te slordig of vond Nick Shinton op zijn pad.

Zodoende boekte de ploeg van De Mil een fijne 2-0 overwinning. Eindelijk hebben de beloften weer wat te vieren. De laatste zege dateerde namelijk van 20 november. Ook toen was Club NXT te sterk voor de ploeg uit Lier.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws