Club moet zich herpakken: drie positieve punten

Club Brugge viert de zege tegen Anderlecht
Club Brugge viert de zege tegen Anderlecht Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Het is bijna 24 uur na het laatste fluitsignaal in het Lotto Park. Na een teleurstellende eerste helft maakte Noa Lang zijn rentree bij Club Brugge. De smaakmaker had niet veel tijd nodig om het verschil te maken. Blauw-Zwart vergat vervolgens echter door te drukken. Daar maakte Anderlecht dankbaar gebruik van. Gevolg: de koploper bleef met lege handen achter. De teleurstelling dreunt na, maar Philippe Clement en co zullen zich snel moeten herpakken. Dat geldt ook voor de supporters.

Met veel vertrouwen stapte de selectie van Club Brugge zondagmiddag op de bus naar Brussel. Eerder dit seizoen was Blauw-Zwart nog met ruime cijfers te sterk voor Anderlecht. Club was sowieso bezig aan een mooie reeks tegen de rivaal. Van de laatste acht ontmoetingen gingen er zeven gewonnen. Daarnaast bedroeg de voorsprong van Club Brugge op Anderlecht maar liefst 21 punten. Terwijl Paars-Wit moest winnen om het ticket voor de Play-Off in eigen hand te houden, hoopte Blauw-Zwart in de hoofdstad een nieuwe stap te zetten richting de landstitel.

Anderlecht kende vorige week een overtuigende generale repetitie voor de topper in eigen huis. Directe concurrent Antwerp FC werd met 1-4 verslagen. En dat ook nog eens met goed en attractief voetbal. Club Brugge was dus gewaarschuwd. Aan Clement de taak om de poppetjes zo neer te zetten dat de thuisploeg geen moment haar eigen spel kon spelen. Daar slaagden de bezoekers met verve in. Althans, in de eerste zeventig minuten. Na het doelpunt van Lang, die als invaller direct zijn klasse toonde, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Club Brugge. Maar zoals hierboven al gezegd, vergat de koploper door te drukken en de voorsprong uit te breiden.

Op zo'n tachtig procent van zijn kunnen dacht Blauw-Zwart de drie punten wel over de streep te kunnen trekken. Niet dus. Anderlecht sloeg via Lukas Nmecha en Sambi Lokonga binnen de kortste keren twee keer toe en zegevierde uiteindelijk met 2-1. Het ongeloof was na afloop groot bij de spelers van Club Brugge. ''Tot aan de zeventigste minuut hadden wij alles onder controle'', zei Simon Mignolet. ''We hadden alles in eigen handen'', aldus Mats Rits. Mignolet en Rits waren eigenlijk nog vrij mild voor het optreden van Club. In tegenstelling tot Clinton Mata. De verdediger nam geen blad voor de mond. ''We moeten in de spiegel kijken.''

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1381630690534551556?s=20

Duidelijke wake-up call

Mata sloeg de spijker op zijn kop. ''De enige die ons van de titel kan houden is Club zelf. We moeten ons herpakken.'' Uit Mata zijn woorden halen wij het eerste positieve punt. De spelers van Club Brugge hadden de nederlaag ook af kunnen doen als eentje waar je ieder seizoen weleens tegenaan loopt. Of dat het geen schande is om te verliezen in het Lotto Park. In de spelersgroep is er echter het besef dat ze daar niet mee aan had kunnen komen zetten. Als de nederlaag tegen Antwerp FC niet de gewenste wake-up call was, dan is die van zondagavond dat zeker wel. Aan Club Brugge de taak om de teleurstelling zo snel mogelijk een plek te geven en zich te richten op de laatste competitiewedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron en vervolgens de Play-Offs.

Zoals het er nu naar uitziet, krijgt Club Brugge in de Play-Off I de kans om revanche te nemen voor de nederlagen tegen Antwerp en Anderlecht en zo te laten dat het de verdiende koploper en aanstaande landskampioen is. Dat kunnen de supporters ook wel gebruiken. In tijden dat ze hun club niet live kunnen steunen, komen deze nederlagen misschien nog wel harder aan. De spelers van Blauw-Zwart kunnen de doordeweekse dagen van hun achterban een stuk dragelijker maken als ze binnenkort Antwerp, Anderlecht en ook KRC Genk aan de kant schuiven. Alleen al daarom verwachten wij in de Play-Offs een tot op het bod gemotiveerd Club Brugge.

Onze nummer 10

Dan het derde positieve puntje en tevens de enige reden waarom we een goed gevoel overhouden aan zondagavond... Noa Lang is TERUG. De aanvaller is uiteindelijk niet zo lang uit de roulatie geweest, maar wat gaf het een kick toen hij zich in het Lotto Park klaarmaakte voor zijn rentree. En die ging niet geruisloos aan ons voorbij. Nog geen tien minuten had hij nodig om te laten zien waarom hij al in zijn eerste seizoen is uitgegroeid tot de beste speler op de Belgische velden. Zijn treffer verraadde opnieuw heel veel klasse. Voor Club Brugge en zijn supporters is het natuurlijk goed om te weten dat hij zijn goede vorm niet is verloren. We zullen hem namelijk keihard nodig hebben in de Play-Offs.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1381660888902475782?s=20
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand