Club heeft nog wat recht te zetten tegen Moeskroen

Philippe Clement, coach van Club Brugge
Philippe Clement, coach van Club Brugge Foto: © ©photonews

Na de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi was Club Brugge er veel aan gelegen om het landskampioenschap zo snel mogelijk binnen te halen. Door de nederlagen tegen Antwerp FC en Anderlecht zal het feestje echter nog even op zich laten wachten. Met nog één wedstrijd in de reguliere competitie te gaan, is het vooral zaak om met een goed gevoel aan de Play-Offs te beginnen. Daarvoor moet Blauw-Zwart op de laatste speeldag winnen van Royal Excelsior Mouscron, tegen wie het overigens nog het een en ander recht heeft te zetten.

Zoals bekend was de competitiestart van Club Brugge niet bepaald om over naar huis te schrijven. Verrassend, want de ploeg kroonde zich een paar maanden daarvoor nog overtuigend tot landskampioen. Daarnaast slaagde ze erin haar sterkhouders te behouden. Desondanks lieten Philippe Clement en co zich in de eerste drie wedstrijden twee keer verrassen. Eerst door Charleroi, twee weken later ging Beerschot er met de drie punten vandoor. Op 30 augustus volgde tijdens het bezoek aan KRC Genk de ommekeer. Youssouph Badji bezorgde Blauw-Zwart daar met een rake kopbal de zege. Club bleef vervolgens nog eens vijf wedstrijden ongeslagen.

Op 24 oktober liep Club Brugge in Oud-Heverlee en Leuven tegen een verrassende nederlaag aan. De ploeg had haar lesje nog niet geleerd, want een week later volgde een zeer teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen. Blauw-Zwart kabbelde vervolgens voort, met bepaald geen overtuigende overwinningen op KV Oostende en KV Kortrijk. Na de kansloze nederlaag tegen Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League, leken de Blauw-Zwarten tegen Royal Excelsior Mouscroun weer aan hun vertrouwen te kunnen werken. REM was op dat moment namelijk de hekkensluiter van de Jupiler Pro League.

Moeizaam

Met het cruciale groepsduel met Zenit in aantocht, was Club Brugge er veel aan gelegen om niet te veel energie te verspillen. Clement hield bij het maken van zijn opstelling nadrukkelijk rekening met de wedstrijd tegen Zenit. Zo begonnen onder anderen Krépin Diatta en Mats Rits op de bank. Noa Lang en Hans Vanaken stonden wel 'gewoon' aan de aftrap. De eerste mogelijkheid was echter voor de thuisploeg. Simon Mignolet kon simpel redding brengen. Moeskroen verdedigde met man en macht en daar had Club Brugge het zichtbaar moeilijk mee. In de eerste helft noteerde het geen enkele uitgespeelde kans.

Ook in de tweede helft konden de bezoekers de doelman van Royal Excelsior Mouscron niet tot nauwelijks op de proef stellen. De thuisploeg was in de blessuretijd zelfs het nog het dichtst bij de winnende treffer. Slordig balverlies van Odilon Kossounou zorgde ervoor dat Harlem Gnohéré Mignolet bijna kon verrassen met een poging van afstand. De doelman reageerde echter zeer attent. Het was tevens de laatste mogelijkheid in de wedstrijd. Club Brugge kwam niet verder dan een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel. Desondanks was Clement na afloop niet per se ontevreden met wat zijn ploeg die avond in november liet zien. ''Ze hebben ervoor gestreden. Veel balbezit ook, maar daar hebben ze te weinig mee gedaan.''

Komende zondag zal het in eigen huis dus een stuk beter moeten.

https://www.youtube.com/watch?v=mWcgsQv_nNY&t=20s
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand