Club Brugge duwt Moeskroen naar 1B, Anderlecht naar play-off 1

Noa Lang, de grote man bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates winning the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge heeft zondagavond met 4-2 gewonnen van Moeskroen. In een geanimeerde tweede helft zette blauw-zwart orde op zaken na het openingsdoelpunt van Hamdi Harbaoui. Club trok in de absolute slotfase het laken naar zich toe en bezegelde zo het lot van Moeskroen. Dat degradeert naar 1B.

Nadat Moeskroen even gelijke tred kon houden, nam Club Brugge de wedstrijd in handen. Vanaken zette Koffi aan het werk, terwijl een schot van De Ketelaere niet precies genoeg was. Rond het halfuur was het dan toch raak voor Club: De Ketelaere haalde de achterlijn, pikte Dost er goed uit en onze spits maakte er 1-0 van. Al bleek het feestje van korte duur. De VAR greep in en keurde het doelpunt af omdat er in de opbouw naar het doelpunt sprake was van buitenspel.

Na rust brak de partij écht open. Uit het niets kwam Moeskroen op voorsprong: Harbaoui kopte een perfect gemeten voorzet van Ciranni tegen de netten. Het signaal voor Club Brugge om écht wakker te schudden. Op hoekschop duwde De Ketelaere een doorgekopte bal van Vanaken simpel binnen.

Lang en Dost zorgen voor de beslissing

Niet veel later klom Club op voorsprong. Bij een nieuwe corner zorgde een alerte Vanaken voor de 2-1. Het doelpunt werd eerst afgekeurd, maar na tussenkomst van de VAR mocht Vanaken toch de handen in de lucht steken. Club leek vertrokken, al was dat buiten Moeskroen gerekend.

Terwijl blauw-zwart op zoek ging naar de 3-1, viel plots de 2-2. Eveneens op hoekschop. Silvestre tekende voor de gelijkmaker en de virtuele redding. Al gingen de Henegouwers uiteindelijk toch voor de bijl. Lang en Dost zorgden voor de derde en vierde Brugse treffer. Moeskroen degradeert zo naar 1B, Waasland-Beveren maakt zich op voor barragematchen tegen Seraing.

Anderlecht naar play-off 1

Anderlecht verzekerde zich zondag van de laatste plaats in play-off 1. Het won op het veld van STVV met 0-1. Verschaeren maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Naast Club Brugge en Anderlecht zullen ook Antwerp en KRC Genk aantreden in play-off 1. 

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws