Club bouwt aan mooie thuisreeks tegen Anderlecht (🎥)

Ruud Vormer viert een treffer tijdens Club Brugge-Anderlecht
BRUGGE, BELGIUM - OCTOBER 04 :Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and RSC Anderlecht on October 4, 2020 in Brugge, Belgium, 4/10/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
©Jimmy Bolcina / Photo News

Terwijl de naderende transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht de gemoederen flink bezighoudt, bereidt Club Brugge zich voor op de start van de Play-Offs. Zondag mogen Philippe Clement en zijn manschappen eindelijk weer aan de bak. De tegenstander in het eerste duel in Play-Off I is… Anderlecht. Hoewel Blauw-Zwart onlangs nog onderuit ging tegen de rivaal, kan het met veel vertrouwen toewerken naar zondagmiddag. Op Jan Breydel is Club namelijk al bijna drie jaar ongeslagen in duels met de hoofdstedelingen.

In de eerste seizoenshelft en de eerste week van januari leken we af te stevenen op een spannende titelstrijd. Bij ingang van de winterstop bedroeg het verschil tussen koploper Club Brugge en nummer twee KRC Genk slechts vier punten. Omdat Genk de inhaalwedstrijd tegen Eupen met ruime cijfers won, slonk de voorsprong van Blauw-Zwart op de ploeg van John van den Brom zelfs tot één punt. Een bloedstollende strijd om de landstitel kregen we echter niet. Genk liet veel te veel steken vallen, terwijl Club Brugge al zijn wedstrijden ‘gewoon’ bleef winnen. Clement en co haalden in hun eerste elf duels na de winterstop maar liefst 31 punten.

In de laatste wedstrijden van de reguliere competitie liep het echter wat moeizamer bij de koploper. Zo verspeelde ze twee punten op bezoek bij Charleroi en ging ze onderuit tegen Antwerp FC en Anderlecht. De nederlaag in Brussel was totaal niet nodig. Noa Lang bracht zijn ploeg kort na rust op 0-1. Anderlecht was van slag, maar Club Brugge slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden. In plaats daarvan trok de thuisploeg de wedstrijd en overwinning naar zich toe. Het was de eerste nederlaag van Blauw-Zwart tegen Anderlecht sinds 6 mei 2018. Toen won Paars-Wit met 1-2 op Jan Breydel. Sindsdien won Club zeven keer van de rivaal, waarvan vier overwinningen op eigen veld.

26 augustus 2018: Club Brugge-Anderlecht (2-1)

Drie maanden en twintig dagen na de 1-2 nederlaag, kreeg Club Brugge de kans om zich te revancheren. De thuisploeg begon ijzersterk en opende via Emmanuel Dennis al na drie minuten de score. Anderlecht kwam niet heel lang daarna op gelijke hoogte, maar na een fraaie combinatie met Ruud Vormer schoot Hans Vanaken zijn ploeg alsnog met een voorsprong de rust in. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

28 april 2019: Club Brugge-Anderlecht (1-0)

Zowel Blauw-Zwart als Paars-Wit verzekerde zich in het seizoen 2018/2019 van deelname aan Play-Off I. Nadat de ploeg van toenmalig trainer Ivan Leko al met 2-3 had gewonnen in Brussel, werd ook de thuiswedstrijd een prooi voor de Kroaat en zijn manschappen. Het duel ging een lange tijd gelijk op, maar Wesley bezorgde de thuisploeg een kwartier voor tijd altijd alsnog de zege. De Braziliaan trof al eerder in de wedstrijd doel, maar toen zette de scheidsrechter op advies van de VAR een streep door het feestje.

22 september 2019: Club Brugge-Anderlecht (2-1)

De openingsfase van de eerste ontmoeting der rivalen in het afgelopen seizoen was spectaculair. Nacer Chadli bracht de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong, maar lang konden ze daar niet van genieten. Sterker nog, Club Brugge trok de stand direct gelijk. Nadat Hendrik Van Crombrugge een kopbal van Dennis niet goed kon verwerken, schoot Krépin Diatta via de paal en de rug van de Anderlecht-doelman binnen. Dezelfde Diatta was ook de maker van het tweede en tevens winnende doelpunt van de thuisploeg. De derde opeenvolgende thuiszege op Anderlecht was daarmee een feit.

4 oktober 2020: Club Brugge-Anderlecht (3-0)

Door de coronacrisis werd de competitie in het afgelopen seizoen niet afgemaakt. Dat betekende dat er ook een streep ging door de Play-Offs. De eerste ontmoeting tussen Blauw-Zwart en Paars-Wit volgde dus pas een ruim een jaar na de 2-1 overwinning. Terwijl Noa Lang zijn medische testen onderging in het Basecamp, kenden zijn nieuwe ploegmaten een eenvoudige middag tegen Anderlecht. Diatta opende in de eerste helft de score, alvorens Vanaken die vanaf elf meter verdubbelde. De kers op de taart kwam op naam van Vormer. De aanvoerder schoot prachtig raak uit een vrije trap.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws