Club begint Play-Off I met thuiswedstrijd tegen Paars-Wit

Bas Dost van Club Brugge in duel met Sambi Lokonga van Anderlecht
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 11 : Bas Dost forward of Club Brugge in duel with Albert Sambi Lokonga midfielder of Anderlecht during the Jupiler Pro League between RSC Anderlecht and Club Brugge at the Lotto Park stadium on April 11, 2021 in Brussels, Belgium, 11/04/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Na de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Moeskroen kan de blik bij Club Brugge eindelijk op de Play-Offs. Daarin neemt de koploper het op tegen Antwerp FC, Anderlecht en KRC Genk. Blauw-Zwart hervat de jacht op de landstitel op zondag 2 mei met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht.

Dat maakte de Pro League vanavond bekend. Club Brugge krijgt dus direct de kans om revanche te nemen voor de recente nederlaag in Brussel. Hoewel Noa Lang Blauw-Zwart kort na rust op voorsprong schoot, trok Anderlecht aan het langste eind. De eerste ontmoeting van dit seizoen eindigde dan wel weer in een overwinning voor FCB. Op 4 oktober waren Philippe Clement en zijn manschappen met 3-0 te sterk. De doelpunten kwamen toen op naam van Krépin Diatta, Hans Vanaken en Ruud Vormer. Anderlecht begint de Play-Offs als nummer drie. De achterstand op koploper Blauw-Zwart bedraagt momenteel negen punten.

Op de tweede speeldag gaat Club Brugge op bezoek bij KRC Genk, waar het dit seizoen al twee keer van won (uit 1-2, op Jan Breydel 3-2). Daarna wacht de uitwedstrijd tegen Antwerp FC, alvorens de Great Old op de vierde speeldag visite brengt aan Jan Breydel. De Antwerpenaren zegevierden laatst nog met 0-2 in Brugge. De ontmoeting op de Bosuil werd met dezelfde cijfers een prooi voor de regerend landskampioen. Clement en zijn manschappen sluiten de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Genk. Daarvoor gaat het nog op bezoek bij Anderlecht.

Programma:

  • 2 mei, 18.30 uur: Club Brugge-Anderlecht
  • 7 mei, 20.45 uur: KRC Genk-Club Brugge
  • 13 mei, 18.30 uur: Antwerp FC-Club Brugge
  • 16 mei, 18.30 uur: Club Brugge-Antwerp FC
  • 20 mei, 21.00 uur: Anderlecht-Club Brugge
  • 23 mei, 18.30 uur: Club Brugge-KRC Genk

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws