Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement werkt met één vraagteken toe naar Anderlecht

Zondagavond speelt Club Brugge wat voor veel supporters de wedstrijd van het jaar is. De koploper gaat dan op bezoek bij Anderlecht, de rivaal. Paars-Wit tankte maandagavond tegen Antwerp FC flink wat vertrouwen en lijkt meer dan ooit klaar voor de kraker in Brussel. Blauw-Zwart had het wat lastiger met KV Kortrijk, maar reist als koploper natuurlijk als favoriet af naar de hoofdstad. In de aanloop is het echter nog de vraag of Philippe Clement dat met of zonder Noa Lang doet.

Het seizoen nadert met rasse schreden zijn einde. Club Brugge speelt nog twee wedstrijden in de reguliere competitie, alvorens de Play-Offs van start gaan. Na de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi, was de koploper er veel aan gelegen om het landskampioenschap zo snel mogelijk veilig te stellen. Het liefst voor de start van de Play-Offs. Zover komt het echter niet. Dat is geen straf voor Club Brugge, want in de Play-Off I wachten mogelijk confrontaties met Antwerp FC, KRC Genk en Anderlecht. Niets is mooier dan kampioen worden tegen een van de concurrenten.

Maar eerst treffen Anderlecht en Club Brugge elkaar dus nog in competitieverband. Eerder dit seizoen had de ploeg van Clement weinig moeite met Vincent Kompany en zijn manschappen. Dankzij doelpunten van Krépin Diatta, Hans Vanaken en Ruud Vormer zegevierde ze met 3-0 tegen de rivaal. Terwijl Club en Anderlecht op Jan Breydel – vooralsnog voor het laatst met supporters – hun ontmoeting afwerkten, onderging Noa Lang zijn medische testen in het Basecamp. De Nederlander kwam op de valreep van de zomerse transferperiode over van Ajax en zag vanuit de gym toe hoe zijn nieuwe ploegmaten over de rivaal heen walsten.

‘Vervelende spierblessure’

Lang maakte zich direct geliefd bij de fans door tegenover het clubkanaal te zeggen dat het er veel schijn van had dat Club Brugge het die middag erg makkelijk had. De nummer 10 van Blauw-Zwart is er natuurlijk op gebrand om het nu zelf te laten zien tegen Paars-Wit. Het is echter de vraag of hij er zondagavond alweer bij is. Lang viel onlangs met een knieblessure uit bij Jong Oranje. Het bezoek aan KV Kortrijk moest hij al aan zich voorbij laten gaan. In de aanloop naar de match in het Gulsporenstadion vertelde Clement meer over het herstel van zijn smaakmaker. ”Het is een vervelende spierblessure, maar bijna een week later gaat het al een pak beter.”

Dat was afgelopen vrijdag. We zijn nu bijna een week verder. Duidelijkheid over zijn inzetbaarheid is er nog niet. Clement liet in ieder geval weten niets te willen forceren met zijn nummer 10. ”Of het nu Anderlecht of Waasland-Beveren is: de gezondheid is het belangrijkste.” De kans is dus aanwezig dat we Lang pas weer in de Play-Offs aan het werk zien. Gelukkig krijgt hij dan – mogelijk – alsnog de kans om te vlammen tegen Anderlecht.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws