Philippe Clement, trainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Philippe Clement head coach of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement versus Kompany: wie pakte de meeste punten?

Zondagavond wacht ons met Anderlecht-Club Brugge een heerlijk affiche op de voorlaatste speeldag van de Jupiler Pro League. De ingrediënten voor een echte kraker zijn aanwezig. De thuisploeg strijdt om een ticket voor de Play-Off I, terwijl Blauw-Zwart in het hol van de leeuw een nieuwe stap richting de landstitel wil zetten. Daarnaast staan Vincent Kompany en Philippe Clement voor alweer de tiende keer tegenover elkaar. Vooral laatstgenoemde kan daar veel vertrouwen uit putten.

Toen Kompany in de zomer van 2003 zijn entree maakte bij de hoofdmacht van Anderlecht, had Clement al heel wat wedstrijden voor Club Brugge achter zijn naam. De verdedigers stonden op 5 oktober 2003 voor de eerste keer tegenover elkaar. Anderlecht nam nog voor de rust de leiding en leek een lange tijd af te stevenen op de overwinning. Tien minuten voor tijd zorgde Andrés Mendoza, de speler van het legendarische doelpunt op San Siro, ervoor dat Blauw-Zwart niet met lege handen naar huis ging. Het eerste onderonsje tussen Kompany en Clement eindigde dus onbeslist.

Later in dat seizoen kwam er wel een winnaar. Clement was de gelukkige. Club Brugge zegevierde dankzij een zeer vroeg doelpunt van Rune Lange met 1-0. De assist kwam op naam van, je raadt het al, Clement. In het daaropvolgende seizoen stonden Kompany en Clement drie keer tegenover elkaar. Twee keer in competitieverband, één keer in de finale van de Belgische Supercup. De rivalen hielden elkaar aardig in evenwicht. Anderlecht zegevierde op eigen veld, mede dankzij een assist van Kompany op de gelijkmaker van Yves Vanderhaeghe. In Brugge eindigde de competitieontmoeting in 2-2. Opnieuw assisteerde Kompany een treffer van zijn ploeg.

Lange pauze

De finale van de Supercup was een prooi voor Club Brugge en Clement. De Blauw-Zwarten zegevierden dankzij treffers van Sebastian Hermans en Lange met 0-2. Voor de eerstvolgende ontmoeting tussen Clement en Kompany reizen we bijna vijftien jaar verder in de tijd. Clement was inmiddels hoofdcoach van Club Brugge, terwijl Kompany als speler/trainer was teruggekeerd bij zijn jeugdliefde. Zowel de ontmoeting op Jan Breydel als in het Lotto Park eindigde in een 2-1 zege voor Blauw-Zwart. De rivalen troffen elkaar ook nog eens in de kwartfinales van de Beker van België. Ook die was een prooi voor Clement: 0-2. Eerder dit seizoen won Club nog met 3-0 van het Anderlecht van Kompany.

Clement zegevierde vorig seizoen drie keer tegen Kompany, waaronder met 1-2 in het Lotto Park.

De geschiedenis spreekt dus in het voordeel van Clement. Hij won in het shirt van Club Brugge twee keer van Kompany, speelde twee keer gelijk en ging één keer onderuit tegen de voormalig aanvoerder van de Rode Duivels. Als hoofdtrainer van Blauw-Zwart zegevierde Clement vooralsnog in al zijn ontmoetingen met ‘Vince the Prince‘. De Antwerpenaar kan sowieso veel vertrouwen putten uit zijn historie met Anderlecht. Als trainer, welteverstaan. Van de veertien ontmoetingen gingen tien keer de drie punten naar zijn ploeg.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws