Clement verrast: ”Hij zat goed in de wedstrijd”

Philippe Clement coacht zijn ploeg tegen KV Kortrijk
KORTRIJK, BELGIUM - APRIL 03 : Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Kv Kortrijk and Club Brugge on April 03, 2021 in Kortrijk, Belgium, 03/04/2021 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Club Brugge kreeg in de aanloop naar de topper tegen Anderlecht goed nieuws te horen. Noa Lang was fit genoeg om in actie te komen. Een basisplaats zat er echter nog niet in. Niet Tahith Chong, maar Youssouph Badji kreeg van Philippe Clement de kans om zich te laten zien. Zijn wedstrijd zat er echter na 45 minuten alweer op. De coach was desondanks tevreden over het optreden van de Senegalees.

Met veel vertrouwen werkte Club Brugge toe naar het bezoek aan Anderlecht. Hoewel de ploeg tegen KV Kortrijk niet haar beste wedstrijd van het seizoen speelde, gaf de overwinning in het Gulsporenstadion een boost. Blauw-Zwart liet in Kortrijk namelijk zien dat het ook op een ‘lelijke’ manier wedstrijden kan winnen. Het goede gevoel werd versterkt door de terugkeer van Noa Lang. De aanvaller viel twee weken geblesseerd uit bij Jong Oranje, maar herstelde sneller dan verwacht. Een basisplaats zat er in Brussel nog niet in. Badji kreeg de kans vanaf het begin.

De Senegalees speelde opnieuw een ongelukkige wedstrijd. Daar is Clement het echter niet helemaal mee eens. ”Ik vond dat Badji goed in de wedstrijd zat. Hij heeft goed zijn werk gedaan, maar hij heeft nog niet de kwaliteit van Noa of Charles. Na rust hebben we dan Noa ingebracht. We kennen de kwaliteiten van Noa en die heeft hij ook weer getoond.” Dat deed onze nummer 10 inderdaad. Hij had nog geen tien minuten nodig om het verschil te maken.

Gelijkmaker

De fraaie openingstreffer van Lang kreeg echter geen vervolg. Club Brugge vergat de wedstrijd definitief in het slot te gooien, waardoor Anderlecht uitzicht bleef houden op een goed resultaat. Blauw-Zwart gaf de 0-1 voorsprong uiteindelijk helemaal uit handen. ”We wisten dat Anderlecht in een goede flow zat. Het was heel dominant op Antwerp en dus kwamen we naar hier met de bedoeling om hen niet in hun spel te laten komen”, aldus Clement. ”We wilden hoog druk zetten en deden dat zeventig minuten heel goed. We hebben met uitzondering van een afstandsschot niets weggegeven.”

In de laatste twintig minuten ging het toch mis voor de koploper. ”Wat er fout liep bij die gelijkmaker? Dat zullen we morgen met de groep bespreken. We hadden die acties er voordien nochtans goed uitgehaald. Na die 2-1 was de tijd te kort. We hebben er nog een paar frisse jongens ingegooid, want we wilden hoog blijven pressen. Anders weet je dat Anderlecht de bal zal blijven rondspelen”, klonk het nog namens Clement.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws