Clement reageert op kalender: ”Nu is dat verwaarloosbaar”

Philippe Clement, trainer van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : Philippe Clement head coach of Club Brugge issues instructions during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Door de overwinning op Moeskroen in de laatste speelronde van de reguliere competitie, begint Club Brugge met een recordvoorsprong van acht punten aan Play-Off I. Philippe Clement vertelde echter al eerder dat hij zich daar niet zo mee bezighoudt. Hij leeft van wedstrijd tot wedstrijd. In de Play-Offs speelt Blauw-Zwart er zes binnen vier weken. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Clement en zijn collega’s reageerden direct na afloop op de kalendervoorstelling.

Dat Club Brugge Play-Off I begint met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht, betekent dat de koploper al direct revanche kan nemen voor de recente nederlaag. Nog geen twee weken geleden ging Blauw-Zwart namelijk onderuit in het Lotto Park. Hoewel Noa Lang de bezoekers kort na rust op voorsprong schoot, trok de thuisploeg aan het langste eind. Het was de eerste overwinning van Anderlecht op Club Brugge sinds mei 2018. Over een kleine twee weken hervatten Clement en zijn manschappen de jacht op de titelstrijd dus met een heuse kraker. ”Andere jaren wil je graag beginnen met een thuismatch, nu is dat omwille van corona verwaarloosbaar”, reageerde Clement op het schema.

”We hebben zelfs meer punten uit gepakt dan thuis. Tegen Anderlecht? Goh, Genk is voor mij specialer door mijn periode daar. En Antwerp staat het kortste bij ons. Het mooie aan deze play-offs is dat iedereen al veel punten van elkaar heeft afgesnoept en gewaagd zal zijn aan elkaar”, blikte Clement alvast vooruit. Voorzitter Wouter Vandenhaute van Anderlecht vindt het geweldig dat zijn ploeg begint met een bezoek aan de koploper. ”Dat is perfect voor ons”, vertelde hij maandagavond in het programma La Tribune. ”We gaan naar Brugge zonder druk. Als we verliezen dan zal iedereen dat normaal vinden en dan hebben we nog vijf wedstrijden om onze doelstelling te realiseren. Stel dat we winnen bij Club Brugge dan kunnen we helemaal gelanceerd zijn.”

Niet logisch

Play-Off I wordt officieel geopend met de ontmoeting tussen Antwerp FC en KRC Genk. Van den Brom kijkt er naar uit om met drie ploegen te strijden om het Champions Leagueticket, alhoewel hij het jammer vindt dat de Play-Offs niet om het kampioenschap zal gaan. Dat is in zijn ogen dus al beslist. De coach van KRC Genk was overigens wel kritisch op het speelschema. ”Ik vind het alleen onbegrijpelijk dat wij al op vrijdag moeten spelen terwijl we zondagavond pas die bekerfinale tegen Standard hebben afgewerkt. Dat is niet logisch”, klinkt het namens Van den Brom bij Het Laatste Nieuws.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws