Clement moet een kleine puzzel leggen tegen Anderlecht

Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk
Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Na een weekend zonder competitievoetbal, gaat Play-Off I vrijdagavond eindelijk van start. Op de Bosuil staan Antwerp FC en KRC Genk tegenover elkaar. De thuisploeg beleeft een uiterst onrustige voorbereiding. Dat is bij Club Brugge wel anders. De koploper bereidt zich zonder zorgen voor op de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Philippe Clement beschikt namelijk over een fitte selectie. Toch moet hij zijn basiself op één positie wijzigen.

In België stond het afgelopen weekend in het teken van de bekerfinale tussen Standard en KRC Genk. De ploeg van John van den Brom trok uiteindelijk aan het langste eind en werkt dus met veel vertrouwen toe naar de uitwedstrijd tegen Antwerp FC. Daags na de bekerwinst van Genk ging het eigenlijk voornamelijk over de transfer van Lior Refaelov. De middenvelder verruilt Antwerp FC na afloop van dit seizoen voor concurrent Anderlecht. Zijn huidige werkgever was niet echt te spreken over de timing en handelswijze rond de overgang van Refaelov. Bij Antwerp FC kwam daar ook nog de arrestatie van sportief directeur Luciano D'Onofrio bovenop. Dat de Great Old een onrustige aanloop naar de Play-Offs beleeft, is dus een understatement.

Goede sfeer

Hoe anders is de situatie bij Club Brugge? De koploper werkt met veel lachende gezichten toe naar de hervatting van de titelstrijd. En waarom ook niet? Blauw-Zwart begint met een recordvoorsprong van acht punten aan de Play-Offs en kan de landstitel dus al ruiken. Mocht Antwerp FC vrijdagavond onderuit gaan tegen KRC Genk en Club Brugge winnen van Anderlecht, zet de ploeg van Clement een reuzenstap richting titelprolongatie. Zover is het echter nog niet. Anderlecht heeft recent bewezen dat het niet per se onder hoeft te doen voor zijn rivaal, alhoewel het tot de gelijkmaker van Lukas Nmecha niet heel veel in te brengen had. Club Brugge zal er in ieder geval op gebrand zijn om de nederlaag in Brussel recht te zetten.

Dat kan Clement dus doen met een fitte selectie. In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron moest de coach een streep zetten door de namen van Éder Balanta, Federico Ricca en Youssouph Badji, maar zowel Balanta als Ricca lijkt inmiddels fit genoeg om weer in actie te komen. Achter de naam van Badji staat daarentegen nog een vraagteken. Zoals hierboven al vermeld, moet Clement zijn basiself echter noodgedwongen op één positie wijzigen. Clinton Mata is er door zijn gele kaart op de laatste speeldag van de reguliere competitie niet bij. De Angolees was één van de vier spelers die op scherp stond. Ook Odilon Kossounou, Eduard Sobol en Noa Lang konden zich geen gele kaart veroorloven.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1387421348167782402?s=20

Alternatieven

Uiteindelijk liep alleen Mata tegen zijn vijfde gele kaart aan. En dat na nog geen tien minuten. Clement heeft over alternatieven voor de rechtsbackpositie niet te klagen. Ignace Van der Brempt, Nabil Dirar en zelfs Kossounou kunnen daar goed uit de voeten. Eerstgenoemde verving Mata in de thuiswedstrijd tegen Moeskroen, dus hij lijkt ook de belangrijkste kandidaat om zondagavond aan de aftrap te staan. Het is echter de vraag of Clement het aandurft om met Van der Brempt te beginnen. De achterhoede van Club Brugge oogde in de laatste weken van de reguliere competitie kwetsbaar. Zelfs degradant Moeskroen kon twee keer toeslaan. Om wat meer zekerheid in zijn elftal te bouwen, zou Clement ook kunnen kiezen voor Kossounou als vervanger van Mata. Matej Mitrovic komt dan op de plaats van Kossounou en naast Brandon Mechele te spelen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
ma
1/04
Cercle Brugge
13:30
Club Brugge
zo
7/04
Club Brugge
18:30
Anderlecht
zo
14/04
Club Brugge
13:30
Antwerp
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand