Clement moet belangrijke keuzes maken

Clement won met Club Brugge nog niet op Standard
Clement won met Club Brugge nog niet op Standard Foto: © Philippe Crochet/Photo News

Philippe Clement maakte zaterdagmiddag de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Royal Excelsior Mouscron bekend. Zoals verwacht, zijn Federico Ricca, Éder Balanta en Youssouph Badji niet beschikbaar. Tegenover hun absentie staat de terugkeer van Nabil Dirar. Hij is eindelijk weer fit. Wat opvalt, is dat Clement uiteindelijk heeft besloten om Maxim De Cuyper niet te selecteren voor het laatste duel in de reguliere competitie. Daarmee lijkt hij zondagavond 'gewoon' voor zijn sterkste elf te kiezen.

Club Brugge wil altijd winnen. Natuurlijk, door de nederlaag tegen Anderlecht is de ploeg misschien extra gemotiveerd. Maar ook als de topper in Brussel in het voordeel van Blauw-Zwart werd beslecht, zou het heel graag van Moeskroen willen winnen. ''Mijn honger is om uit elke wedstrijd, training en dag het beste te halen. Je kan die boodschap geen 365 dagen op rij herhalen, maar als ik verslapping zie dan treed ik ook meteen op'', vertelde Clement vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Maar welke elf namen stuurt hij zondagavond het veld op? Normaliter is de basiself een zekerheidje, maar er spelen tegen Moeskroen nogal wat zaken een rol. Zo staan er liefst vier spelers van Club Brugge op scherp. Clinton Mata, Odilon Kossounou, Eduard Sobol en Noa Lang mogen tegen de nummer zeven niet tegen een gele kaart aanlopen. Doen ze dat wel, gaat de start van de Play-Offs aan hun neus voorbij. Daar zitten Clement en de desbetreffende spelers natuurlijk niet op te wachten. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de coach wat gaat sleutelen aan zijn basiself. Heel veel wijzigingen zal hij niet doorvoeren. Hij wil namelijk 'gewoon' winnen.

Sobol lijkt de belangrijkste kandidaat om tegen Moeskroen gespaard te worden. Met Stefano Denswil heeft Clement een uitstekend alternatief achter de handen. De Nederlander staat zelf te trappelen om te spelen. Sinds zijn terugkeer in januari zit hij namelijk vaker op de bank. De Cuyper zal daarentegen balen. Hij kwam vrijdagavond niet in actie bij Club NXT, waardoor het leek dat hij eindelijk weer eens minuten zou mogen maken voor de hoofdmacht. Zover komt het echter dus niet.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand