Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement hoopt in topper op terugkeer smaakmaker

De eerste interlandperiode van het nieuwe kalenderjaar zit erop en dat betekent dat Club Brugge eindelijk weer aan de bak kan. Philippe Clement en zijn manschappen hervatten vanavond de competitie met een bezoek aan KV Kortrijk. Dat doen ze zonder Noa Lang. De Nederlander viel vorige week geblesseerd uit bij Jong Oranje. Of hij er volgende week tegen Anderlecht wel weer bij is, is nog maar de vraag. Clement deed daar tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag voorzichtig een uitspraak over.

Jong Oranje had een indrukwekkende kwalificatiereeks voor het EK Onder-21 jaar achter de rug. Niet voor niets reisde de ploeg van Erwin van de Looi dan ook als een van de favorieten voor de eindzege af naar het toernooi. De bondscoach had in de afgelopen weken een zeer talentvolle groep tot zijn beschikking, met Noa Lang misschien wel als grootste blikvanger. Hoewel de nummer 10 van Club Brugge tijdens de kwalificatiereeks allesbehalve onomstreden was, kon Van de Looi natuurlijk niet meer om hem heen. Met Lang in de basis kende Jong Oranje echter een zeer stroeve start. Het kwam tegen Roemenië O21 niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Hoewel Lang de meest dreigende speler was aan de kant van Jong Oranje, was hij niet tevreden over zijn optreden. Dat moest beter tegen Duitsland. Zijn duel met de Duitsers zat er echter al heel vroeg op. Na 22 minuten moest hij noodgedwongen het veld verlaten, nadat hij ongelukkig in botsing was gekomen met ploeggenoot Teun Koopmeiners. Er werd gevreesd voor een zware knieblessure, maar die valt gelukkig mee. ”Het is een vervelende spierblessure, want Noa heeft een zware bloeduitstorting in en rond zijn knie en quadriceps. Bijna een week later gaat het al een pak beter”, vertelde Clement vrijdagmiddag.

Anderlecht

Het bezoek aan KV Kortrijk vanavond komt natuurlijk nog te vroeg. Wanneer hij Club Brugge wel weer van waarde kan zijn, wilde en kon Clement nog niet zeggen. Volgende week tegen Anderlecht zou natuurlijk een flinke opsteker zijn, maar de coach wil niets forceren. ”Het is afwachten voor de match op Anderlecht of eventueel de week erna. We moeten bekijken hoe snel het bloed van tussen zijn spieren verdwijnt. Of het nu Anderlecht of Waasland-Beveren is: de gezondheid is het belangrijkste”, vertelde Clement. ”We werken elke dag keihard met de medische staf om net onder de grens van zijn belasting te blijven. En dan zien we wel.”

BlauwZwartFans ging onlangs in gesprek met Jeffrey Lang, vader van onze aanvaller. Heb jij het interview nog niet gelezen? Klink dan op deze link!

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws